BLOOD-C film v prvním teaseru + info

O BLOOD-C jsme toho napsali již hodně. TV seriál, který se do televize dostal v průběhu letošního léta, vzbudil ve výsledku velmi rozporuplné reakce. Nicméně po jeho značně otevřeném konci asi málokdo zůstal bez zájmu o nadcházející film, jenž byl oznámen společně se seriálem a který si svou premiéru odbude léto příští. Film, jenž nakonec dostal lakonický podtitul „The Last Dark“, byl poprvé pořádně představen teprve včera, kdy došlo ke spuštění jeho oficiálních webových stránek. Hlavním tahákem seriálu byla především spolupráce oblíbeného dívčího mangaka kvartetu CLAMP se studiem Production I.G a u filmu tomu nebude jinak. Co se tvůrčího obsazení týče, režiséra seriálu Tsutomu Mizushimu u filmu na režisérském křesle vystřídá Naoyoshi Shiotani. Ten se podílel na animaci sérií Blood+ i Blood-C, ale jako režisér zatím pracoval jen na dvoudílném OAV Tokyo Marble Chocolate. Zbytek prozatím ohlášeného obsazení se však nemění. Scénář opět napíše clampovská vrchní scénáristka Nanase Ookawa a Jun’ichi Fujisaku, který autorsky stál i za všemi předchozími Bloody. Desing postav seriálu obstará opět Kazuchika Kise a studio Production I.G se znovu postará o animaci. V hlasovém obsazení pak byl potvrzen návrat všech postav, které přežily události TV série. Pokud jde o děj, celý následující odstavec, jenž se nachází ve spoilertagu, doporučuji přeskočit všem, kdo mají seriál doposud rozkoukaný, či se na něj z nějakého důvodu ještě nepodívali a mají to v plánu.

[spoiler]Děj filmu by se měl odehrávat rok po událostech TV série v Tokiu, jemuž díky silnému politickému vlivu vládne železnou pěstí hlavní padouch TV série Fumito Nanahara. Tomu se díky dalším úpravám známé „vyhlášky o zdravém vývoji mládeže“ nakonec podařilo prosadit zákaz vycházení pro nezletilé a cenzuru internetu. Tokijská mládež, která se však nemíní vzdát své svobody, se začne shlukovat do skupin a za použití ilegálních metod se pustí na odpor. Skupina Surat, která je jednou z nich, se snaží využít internetu jako zbraně a zjistit s jeho pomocí více informací o Nanaharovi a jeho tajné organizaci jménem Tower (věž), která se zabývá experimentováním na lidech. Když se členové Suratu pokusí o přepadení metra, aby odhalili pravdu o Tower, objeví se najednou tajemná stvoření, která začnou útočit na cestující. Během tohoto zmatku se zjeví Saya, která si do Tokia přišla jednou pro vždy s Nanaharou srovnat účty.[/spoiler]

Kuriozitou je fakt, že ačkoliv podtext filmu a alegorie na kritiku současné tokijské vlády jsou ze zápletky jasně čitelné, film samotný se stal jedním pěti filmů (z nichž jen dva jsou anime), které na svůj vznik obdrží od japonské vlády v rámci letošního programu na podporu mezinárodní koprodukce finanční dotaci ve výši 50 miliónů jenů (zhruba 12 miliónů Kč).

Oficiální stránky pak začaly streamovat první krátký teaser filmu, který si můžete pustit buď zde nebo na videu níže.