První figurka Saber z Fate/Zero

Na letním Wonder Festivalu se v záplavě představených figurek objevil i nenabarvený koncept Saber sedící na motorce. Již tenkrát mu tam byla věnována nemalá pozornost. Nyní je tento model ke spatření i v GSC Café, takže jeho nové fotky na sebe nenechali dlouho čekat. Mánie kolem Fate/Zero postupně vrcholí, čehož jsem se rozhodl využít a něco málo o připravované figurce napsat.

Jak jsem již napověděl, výrobcem je Good Smile Company. A pokud by vás zajímalo, co Saber vůbec dělá na motorce, tak vězte, že vysvětlení naleznete ve třetí epizodě anime. Nicméně scénu, kterou má tato figurka zachycovat, jsme ještě neměli možnost vidět. Na první pohled určitě zaujme masivní a detailně propracovaná motorka. Působí sice poněkud futuristicky, ovšem s přihlédnutím k některým jiným Kiritsugovým hračkám se nejspíše jedná o standard. Saber má na sobě černý oblek aka své obvyklé civilní oblečení ve Fate/Zero. Přesto nemůžu dostat z hlavy groteskní představu Saber jedoucí na motorce ve svojí sukni a brnění. Vlasy má staženy do culíku a v levačce svírá svůj legendární meč. Poloha motorky, samotné Saber, její rozevláté vlasy a jedna noha opírající se o zem svědčí o nedávném zabrždění do smyku.

Cena této figurky i doba jejího uvedení na trh zatím samozřejmě nejsou známy. Na každý pád by se mělo jednat o rok 2012 a cenu bych osobně odhadoval v rozmezí mezi deseti až dvanácti tisíci jenů, což bývá obvyklé pro ty luxusnější kousky z tvorby GSC. Trochu se ale obávám toho, aby se v Good Smile Company znovu nerozhodli pro výhradní prodej z vlastního eshopu, jenž stále ignoruje existenci mnoha států, a to včetně toho našeho.