Masodoroid

Po několika zdrženích, jež nakonec vyústila v moji pauzu za týden od 29. 9. do 5. 10., se vracím ke svému figurkovému sloupku, tentokráte dokonce s určitým předstihem. A jako oběť svého zájmu jsem si vybral současnou vítězku kategorie „poměru cena/paráda“, kterou je Nendoroid Kashiwazaki Seny z právě vysílaného anime Boku wa Tomodachi ga Sukunai (aka Haganai). Dobře známa je taktéž jako „Maso“, což jest nelichotivá přezdívka, kterou je prakticky při každé příležitosti častována od její rivalky a další členky Klubu bližních v jedné osobě, Mikazuki Yozory.

Z obrázků jste určitě již poznali, že se jedná o klasického Nendoroida, tudíž výrobce je jasný. Samozřejmě Good Smile Company. Figurka přichází s nemalým množstvím vyměnitelných částí těla i výrazů obličeje (obvyklý tsun, ubrečený a rozzářený štěstím) a s dokonce ještě zajímavějším příslušenstvím, než tomu bylo v případě zmíněné Yozory. Gauč i PSP zůstávají, k nim na videohrách závislá Sena ovšem dostala pořádnou televizi s TV stolkem, herní konzolí a s herním ovladačem. Další zajímavostí je, že gauče od obou Nendoroidů lze spojit k sobě, čímž vzniká prostor k tvorbě ještě zajímavějších figurkových scén (viz galerie).

Maso stojí v předobjednávkách na AmiAmi krásných 2 600 jenů (tj. něco málo přes 600 Kč), což s přihlédnutím ke všem jejím doplňkům je cena vpravdě neodolatelná. Je více než jisté, že i tato figurka bude následovat osud nendoroidí Yozory a bude velice brzy beznadějně předvyprodána. Novými majiteli Seny se budete moci stát v březnu následujícího roku.