Další z figurek Strike Witches

V uplynulém týdnu bylo mezi figurkami zase z čeho vybírat, přičemž můj zrak nejvíce upoutala jedna z členek 501. stíhací perutě ze série Strike Witches. Nové figurky na motivy tohoto anime se poslední dobou vůbec rojí jako houby po dešti. Pravděpodobně je to v předtuše filmu Strike Witches Gekijouban, jenž by se měl objevit v kinech někdy v průběhu následujícího roku. Tentokrát se jedná o figurku Gertrud Barkhorn. Čistě pro zajímavost dodám, že stejně jako u ostatních Strike Witches vychází i tato postava ze skutečných pilotů WW2. Konkrétně v tomto případě posloužil coby vzor německý stíhací pilot Gerhard Barkhorn.

Stejně jako většina současných figurkových variací na téma SW pochází i tento kousek z dílny Alteru. Barkhorn je zde zachycena v typicky bojové póze se svými dvěma kulomety, které se mi u ní vždycky líbily. I na těch si tvůrce figurky znatelně vyhrál a opatřil je spoustou věrohodných známek opotřebení materiálu a řádně rozevlátými zbraňovými popruhy. Na nohou jí samozřejmě nescházejí její strikery (vycházející z letadla Focke-Wulf Fw190D-6), u kterých si lze vybrat mezi dvěma druhy vrtulí; zastavené a roztočené na plné obrátky. Přítomnost ničím nerušeného výhledu na pantsu netřeba v souvislosti s touto anime sérií snad ani zmiňovat.

Gertrud si můžete předobjednat za stejnou cenu jako její ostatní kolegyně v podání Alteru, to jest za 6 180 jenů (cca 1 400 Kč). Do volného prodeje se dostane koncem března.