Potvrzen autor hudby nového Berserkra + 2 nové TV spoty

Kolem nového anime Berserk je zase živo. Je to přesně měsíc, co jsme vás informovali o novém hereckém i tvůrčím obsazení chystaného filmu. Jedna důležitá pozice však dosud zůstávala pořád prázdná. A tou byla hudba. Susumu Hirasawa, který složil hudbu k předchozí seriálové adaptaci Berserkra z let 1997-1998, se pro mnohé fandy stal ikonou a někteří si bez jeho hudby snad Berserkra ani nedokázali představit. Hirasawa později složil hudbu i do několika her na motivy Berserkra a v poslední době proslul především jakou autor hudby filmů Satoshiho Kona. Jeho účast na nové adaptaci však, s ohledem na nový tvůrčí tým, byla krajně nejistá. Oficiální stránky ale minulý týden Hirasawovu účast na projektu přece jen částečně potvrdily s tím, že Hirasawa pro nový film napíše hlavní hudební motiv. Samotný soundtrack však byl přece jen svěřen do rukou někomu jinému, nicméně není to volba zlá a hudbu pro nového Berserkra tak složí velikán Shirou Sagisu. Sagisu je spjatý především se známým studiem Gainax a mezi jeho nejznámější díla patří OST ke kultovní sérii Evangelion a v neposlední řadě i k úspěšné shounen sérii Bleach. Sagisův soundtrack k poslednímu Evangelion filmu pak i vyhrál při udílení cen na Tokyo Anime Award 2010 v kategorii nejlepší hudby, takže nelze pochybovat, že v Berserkrovi bude o hudbu dobře postaráno.

Oficiální stránky pak od včerejška začaly, ku příležitosti vydání 36.knihy mangy, streamovat dva nové TV spoty v nichž můžete poprvé zaslechnout i ony nové hlasy některých hlavních postav. Na oba spoty se můžete podívat níže:

Jen pro přesnost dodám, že samotná hudba z upoutávek pochází pouze z dílny slavných trailerových hudebních mágů Immediate Music, takže na Sagisuovo pojetí Berserkra či Hirasawův hudební motiv si ještě nějakou chvíli počkáme.