Třetí Rebuild of Evangelion konečně potvrzen

Animační studio Khara dnes na svém Twitteru potvrdilo, že dlouho očekávaný třetí film z filmové série Rebuild of Evangelion si odbude svou premiéru někdy na podzim roku 2012. Film s prozatímním názvem „Evangelion Shin Gekijou-ban Q Quickening“ by měl být v pořadí třetím z plánovaných čtyř filmů, které si dávají za cíl alternativním způsobem převyprávět původní sérii z let 1995 – 1996. A ačkoliv se příběhy původní i filmové série v mnohém liší, oba se zhruba točí kolem osudů několika dětí, jež jsou nuceny pilotovat obrovské robotické Evangeliony a bojovat v nich proti tajemným monstrózním bytostem, jinak známým jako Andělé.

Původní série je dodnes proslulá pro své silné psychologické i psychotické scény a především pro svůj legendární „nepochopitelný“ konec. Současná filmová série si pak dává za cíl převyprávět původní příběh pochopitelnějším a divácky přívětivějším způsobem. Přičemž poslední čtvrtý film by měl přinést i zcela nový a odlišný konec. Televizní stanice NTV dnes navíc odvysílala TV verzi druhého filmu ze série, k němuž byl v závěru připojen formou ukázky i krátký spot na třetí film s oblíbenou postavou Asuky. Spot si můžete pustit níže:

Jen ještě pro zajímavost doplním, že v původní zprávě z roku 2006 bylo uvedeno, že by třetí a čtvrtý film měly být do kin uvedeny společně jako dva krátké 45 minutové snímky. Nicméně jestli tyto údaje jsou pořád pravdivé, nelze momentálně s jistotou potvrdit ani vyvrátit. Původní zpráva totiž také tvrdila, že druhý film bude uveden v lednu 2008 (nakonec byl uveden v létě o rok později) a z různých bonusových rozhovorů s tvůrci u druhého filmu jasně vyplynulo, že se původní plány po premiéře prvního filmu v mnohém změnily. V každém případě se momentální datum podzimu 2012 zatím s jistotou vztahuje jen na film třetí. Jakékoliv informace o čtvrtém filmu studio prozatím nezmínilo. Nové oficiální stránky pro třetí film byly spuštěny zde.