Cosplay z Comiketu 80

Abych nemíchal dohromady hlášení z Comiketu a seznam cosplay galerií, přináším vám fotky ve zvláštním příspěvku. Nejedná se o mé záběry, protože jsem si nevyptal svolení cosplayerů k uveřejnění fotek, které je správně potřeba. (I když autoři galerií, na které budu odkazovat, ho možná také nemají.) Jedná se převážně o sbírky fotek z fóra 2chan, takže je možné, že časem přestane část existovat. Jestli se vám tedy některé fotky zalíbí, doporučuji rychle ukládat. Také se připravte na velké množství duplikátů.

Pěkných cosplayů bylo hodně, ale nejvíc mi uvízla v paměti asi Patchouli z obrázku v záhlaví článku. Cosplaye, které hodně ukazují, bývají velmi populární, ale tato Patchouli byla neustále v obležení davu fotografů i přesto, že byla zahalená celkem dost. Běžně se fotí jen v půlkruhu před cosplayerem, ale u ní už nebylo místo, tak byla obležená ze všech stran hned několika kruhy fotografů. Kdyby kolem ní organizátoři v pravidelných intervalech fotografy nerozháněli, tak tam nejspíše za zvuků klapajících spouští strádá hlady ještě dnes. Pokud by vás zajímalo, kdo že se to schovává v Patchoulině pyžamu, tak je to cosplayerka známá jako Enako a tady je odkaz na její profil na Cure, kde najdete nějaké další fotky jejích cosplayů.

Ima kara honki dasu – 1. den
Ima kara honki dasu – 2. den
Ima kara honki dasu – 3. den (ale míchá tam i další dny)
Alfalfa – 1. den
Alfalfa – 2. den
Alfalfa – 3. den
Video shrnutí na NicoNico Douga – 1. den (YouTube verze)
Video shrnutí na NicoNico Douga – 2. den (YouTube verze)
Video shrnutí na NicoNico Douga – 3. den (YouTube verze)
2 no matome R – 1. den
2 no matome R – 2. den
2 no matome R (velký slepenec z různých jiných slepenců, načítání může trvat)

A na konec přecejen ještě jeden ode mě. Redakce serveru Konata v akci. Jsme profesionálové, tohle doma nezkoušejte. (Ve skutečnosti se jedná o sehranou scénku aktérů na cosplay square, pod dohledem organizátorů a se souhlasem zůčastněných. Nikdo z Konaty není v záběru.) Když už nic jiného, tak alespoň pro tyto momenty, kdy si cosplayeři hrají a baví se společně s fotografy praštěnými scénkami či kombinacemi postav, rozhodně stojí za to na podobné akce chodit.