Akito má zpoždění, další Code Geass až příští rok

Masayuki Ozaki, generální ředitel pro zámořský rozvoj studia Sunrise, potvrdil v neděli na Otakonu, že už dlouho oznámený spin-off původní Code Geass série nabírá bohužel zpoždění, a tak se ho dočkáme nejdříve až příští rok. Ozaki zároveň znovu potvrdil na pozici režiséra Kazukiho Akane a celý projekt označil jako „další řadu Code Geass“. Což naznačuje, že by se mohlo jednat o TV sérii. Ozaki zároveň prozradil, že celý spin-off se bude odehrávat ve stejném světě jako obě původní série, jen s jinými postavami a zasazením děje do Evropy. Takže se prý můžeme těšit na spoustu evropských zemí.

Code Geass Gaiden: Boukoku no Akito, jak se projekt momentálně jmenuje, byl ohlášen loni v dubnu. Dějově by mělo jít o vedlejší příběh k původní sérii zasazený na válečnou frontu v Evropě, kam je poslána jednotka Knightmarů složená z chlapců a dívek z Oblasti 11 (Japonsko z původní série) na vojenskou misi s pouhou 5% šancí na přežití. Jejich úkolem by měla být záchrana spojenecké jednotky, která zůstala na frontě.

Kromě Akaneho byli do tvůrčího týmu ještě potvzeni Shigeru Morita s Takahiro Kimurou, kteří by se stejně jako u obou původních sérií měli znovu postarat o animaci původního designu od Clampu. A stejně tak Akira Yasuda, který by se měl vrátit na pozici návrháře jednotlivých Knightmarů.