Záhadný trailer na Ro-Kyu-Bu!

Ro-Kyu-Bu!

V tomto roce jsme se již sportovního anime dočkali v podobě Softenni, anime o dívčím softtenisovém klubu. Producenti anime pro nás však chystají v roce 2011 minimálně ještě jeden seriál se sportovní tématikou. Tentokrát se bude jednat o basketbal na základní škole, a pravděpodobně již tušíte, že to bude opět jak jinak než dívčí klub. Hlavní mužskou postavou Ro-Kyu-Bu! je prvák na střední škole, Hasegawa Subaru, který se přidá do tamního basketbalového klubu, ale je obviněn, že je lolicon, a klub je donucen pozastavit svoji činnost. Poté se ovšem ze Subarua stane trenér dívčího basketbalového klubu na jedné základní škole, který se sestává z pěti členek, pěti loli.

Tvůrci před několika dny zveřejnili první trailer, jež je možná první svého druhu. Místo záběrů z anime či statické představovačky hlavních postav pro nás natočili video, ve kterém účinkují seiyuu pěti hlavních loli postav. Hanazawa Kana, kterou můžete znát jako Tachibanu Kanade, Sengoku Nadeko či Kuroneko, dále Hikasa Youko, známá díky rolím Akiyami Mio, Amakusy Shino či Shinonono Houki, Iguchi Yuka, již jste mohli slyšet coby Index, Enri nebo Umenomori Chise, Hidaka Rina, která ztvárnila například Last Order, a v neposlední řadě Ogura Yui, zatím známá spíše jako talentovaná tanečnice. Důvodem zřejmě je, že těchto pět seiyuu navíc utvoří, pravděpodobně pouze dočasnou, tzv. seiyuu unit, jako je například Sphere nebo LISP. Jinými slovy, skupina zpívajících seiyuu. A ještě trochu jinými slovy, další způsob, jak z otaku dolovat peníze. Video tedy funguje částečně jako trailer na anime a částečně jako propagace skupiny RO-KYU-BU!.

Proč trailer vypadá, jako kdyby šlo o live action drama se seiyuu v hlavních rolích, je zatím všem záhadou, kterou možná časem osvětlí nové informace na oficiálních stránkách. Jedno je ale jisté, na Ro-Kyu-Bu! se můžete těšit v červenci.