Nekomimi blízké budoucnosti

Kdo by neznal nekomimi. Roztomilá kočičí ouška používaná při nejrůznějších cosplay eventech anebo jen tak, protože je to kawaii. Stejně jako ostatní otaku trendy, tak i nekomimi mají svůj původ v Japonsku, a tudíž není žádným překvapením, že právě Japonci se tento populární doplněk snaží posunout na zcela novou úroveň.

Japonská společnost Neurowear (již samotný název lecos vypovídá o jejím zaměření) světu totiž nedávno představila prototyp svého první produktu. Jedná se o pohyblivá kočičí ouška, která přijímají mozkové vlny svého nositele a podle jeho momentální nálady se chovají. Pokud jste v pohodě a zrelaxovaní, tak se nekomimi svěsí a zůstávají v klidu. Pokud vás ale něco zaujme či rozhodí, ouška se okamžitě vztyčí a sem tam vzrušeně zastříhají. Jedinou vadu na kráse může představovat jejich uchycení na hlavě a s tím spojená relativně velká krabička přijímače mozkových vln, nicméně není to nic, co by dlouhé vlasy nezamaskovaly.

Neurowear na svých stránkách slibuje, že tyto nekomimi se na trh dostanou koncem tohoto roku. Jejich konečný vzhled (resp. barva) i cena ovšem zůstávají nerozhodnuty. Stejně tak jest prozatím ve hvězdách i jejich dostupnost mimo Japonsko. Musíme tedy doufat, že výrobce má skutečný zájem na tom, aby si jeho produkt pořídilo co možná nejvíce lidí a ne pouze několik bohatých Japonců. A na to, jak tato ouška vlastně vypadají, se můžete podívat na následujících videích (aktualizováno 7. 10. 2011).