Boku wa tomodachi ga sukunai anime

Jak už se spekulovalo někdy od začátku dubna, kdy autor novel, Yomi Hirasaka, slíbil v příštím díle „velké ohlášení“, série light novel Boku wa tomodachi ga sukunai se dočká anime adaptace. Potvrdil to tvůrce před několika dny zprávou na twitteru a následně i upoutávkou v novinách (Asahi, Yomiuri). Až včera jsme se ale dozvěděli nějaké podrobnější informace. Předně trochu zarazila zpráva, že postavy pro anime tentokrát nebude kreslit Asako Nishida, která už dělala design postav pro anime podle série Denpa onna to seishun otoko. Pro tu, stejně jako pro Boku wa tomodachi ga sukunai, kreslí originální ilustrace Buriko, takže se očekávalo, že i animace se opět ujme Nishida. Ta to ale vyvrátila na svém twitteru. Dále je tady seznam seiyuu, kteří se ujmou hlavních postav. Jde o stejná jména, která uvidíme na obalu drama CD, jež vyjde 25.5.

Kodaka Hasegawa Ryohei Kimura
Yozora Mikazuki Marina Inoue
Sena Kashiwazaki Kanae Itou
Yukimura Kusunoki Nozomi Yamamoto
Rika Shiguma Misato Fukuen
Kobato Hasegawa Kana Hanazawa
Maria Takayama Yuka Iguchi

2chan je z ohlášení anime nadšený a o sérii Boku wa tomodachi ga sukunai mluví jako o posledním dosud nezanimovaném veledíle na poli light novel. Máme se tedy nejspíše na co těšit. On už jen fakt, že tato komedie ze školního prostředí potřebuje pouhých prvních deset stránek k tomu, aby nám ukázala obě hlavní hrdinky vesele skotačící v plavkách na pláži i zvracející na podlahu klubovny, by k představení asi stačil. Ale trochu podrobněji. Hlavním hrdinou je Kodaka Hasegawa, nově přibyvší student křesťanské školy Sv. Kuronika (Kronika?), který je kvůli svému napůl britskému původu a řadě nešťastných náhod považován za místního výtržníka, jemuž je lepší se raději vyhnout. Kodaka ale ve skutečnosti nepřemýšlí nad ničím jiným, než jak si najít nějaké normální přátele. Najde si, tedy spíše najde si jej, bohužel ale přítel zcela nenormální. Yozora Mikazuki, lehce praštěná tsundere, která svůj problém nedostatku přátel vyřešila jednoduše tak, že si po škole výborně pokecá s kamarádkou Tomo, kterou si stvořila ve vlastní hlavě.

V momentech, kdy se zrovna netváří jako slabší odvar Haruhi, vypadají původní knížky na velmi zábavnou komedii, takže pokud anime adaptace někde hodně nezakopne, příznivci tohoto žánru jistě nebudou zklamáni. Série získala druhé místo v každoročním žebříčku light novel Kono light novel ga sugoi! (ročník 2011). Od roku 2010 také vychází stejně dobře hodnocená manga. Celá série potom, včetně mang, nedávno pokořila hranici dvou miliónů prodaných výtisků.