Anime z Kadokawy nyní i na smartphonech

Trh se smartphony, tablety a dalšími chytrými mobilními zařízeními se čím dál více rozrůstá a stále více společností nabízejících digitální obsah se tomuto boomu snaží přizpůsobit. Ty v otaku branži nevyjímaje. O některých aplikacích pro iHračky od Applu jsem vás ostatně již informoval a časem bych rád sepsal menšího průvodce těmi nejzajímavějšími aplikacemi pro otaku na Android Marketu.

Japonská holdingová společnost Kadokawa se rozhodla tento segment z nemalé části ovládnout (přinejmenším v Japonsku) a začala na mobilní zařízení oficiálně streamovat pro začátek rovnou dvanáct anime z produkce Kadokawa Group Publishing. A nejedná se o jen tak ledajaká anime. Jsou mezi nimi takové tituly jako Lucky Star, obě řady Strike Witches nebo kupříkladu nedávné Kore wa Zombie Desuka?. Streamování těchto anime probíhá přes aplikaci pro Android i iOS zařízení přímo z video databáze MovieGate spadající pod dceřinou společnost Kadokawa Contest Gate. Dostupnost a funkčnost této aplikace na Androidu v našich geografických podmínkách jsem zatím ješte netestoval, toto info dodám později do komentářů. Pokud by se toho někdo ujal na iPhonu/iPadu/iPodu Touch, tak budu jedině rád (japonský iTunes účet s největší pravděpodobností podmínkou).

O skutečnosti, že to Kadokawa na poli mobilních aplikací myslí smrtelně vážně svědčí i její nedávno vydaná app Book Walker, v níž nabízí digitální knihy a mangu a ze své produkce (a že jich není zrovna málo).