Hra Nendoroid Generation pro PSP

Společnost Good Smile Company, jež letos slaví desáté výročí svého vzniku, spolupracuje s firmou Namco Bandai na projektu Nendoroid Generation. Jedná se o RPG hru, ve které, jak již název napovídá, budou jako postavy vystupovat Nendoroidi, typ figurek z dílny Good Smile Company.

Z plánovaného obsahu byl zatím zveřejněn jen zlomek. Hra bude obsahovat jakýsi battle mode, kde budete moct provádět různé combo útoky a také skupinové společné útoky, přesně jak byste očekávali od klasické bojovky. Dále tvůrci plánují dance mode, ve kterém budou Nendoroidi tancovat, a pak také možnost interakce s postavou. Budete ji moct pohladit, nechat ji sednout si či se zase postavit a tak dále.

Ve hře by se mělo objevit pravděpodobně více než 30 různých Nendoroidů, z nichž bylo zatím oficiálně ohlášeno 11: Black Rock Shooter, Dead Master a Black Gold Saw z Black Rock Shooter, Saber, Rider a Tousaka Rin z Fate/stay night, Takamachi Nanoha a Fate Testarossa z Mahou Shoujo Lyrical Nanoha a Suzumiya Haruhi, Asahina Mikuru a Nagato Yuki ze Suzumiya Haruhi no Yuuutsu.

Výroba hry je údajně zatím někde na 20% a datum jejího vydání ani její cena ještě nebyly určeny. Soudě podle popularity Nendoroidů lze očekávat, že tato hra bude dobře prodávaná a získá si slušný počet fanoušků. Vlastnit PSP, dlouho bych neváhal.