Manga NGE se vrátí v dubnu

V posledním čísle časopisu Young Ace bylo potvrzeno, že manga Neon Genesis Evangelion od Yoshiyuki Sadamota se vrátí již v příštím čísle, které by mělo vyjít 4. dubna. Manga se tak na stránkách Young Ace opět objeví po čtrnáctiměsíční pauze.

Manga NGE vychází ze stejnojmenného úspěšného seriálu a jejím autorem je Yoshiyuki Sadamoto, který navrhoval postavy jak pro původní seriál, tak i pro současný čtyřdílný filmový remake. Manga stejně jako původní seriál vypráví příběh čtrnáctiletého Shinjiho Ikariho, jenž musí společně s několika dalšími dětmi pilotovat obří robotické Evangeliony, bojovat v nich proti nepřátelským monstrům nazývaných Andělé a jejich porážkou zabránit možné zkáze lidstva. Shinji se musí nadto vyrovnávat se svými vnitřními běsy a svým otcem, který o něj nejeví zájem.

Manga nicméně sama o sobě není úplně doslovnou adaptací seriálu a jde spíš o Sadamotovo osobní pojetí původního příběhu. Sadamoto neváhal oproti originálu zavést několik dějových změn, mírně změnit charakter některých postav a využít i několika nerealizovaných nápadů ze scénáře k původnímu seriálu. Celkově je pak  manga zajímavou variací na děj původního anime, ačkoliv co do rozdílnosti nedosahuje takových rozměrů jako momentální filmový remake.

Manga začala vycházet již v roce 1995 v časopise Shounen Ace, ve kterém vycházela až do roku 2009, kdy ji po častých pauzách a právních problémech převzal Young Ace, ve kterém pokračovala až do února 2010. Kdy její vycházení přerušil sám Sadamoto, vytížený pracemi na třetím díle filmu Rebuild of Evangelion, jenž je doposud v produkci. Dvanáctá kniha, která je prozatím poslední, vyšla v Japonsku v dubnu 2010.

Detect language » Czech