Začal prodej Nintenda 3DS, Akiba hned vyprodaná

Dnes, 26.2. se začalo oficiálně prodávat nové Nintendo 3DS, tak přináším menší report z toho, jak situace vypadala v Akihabaře. Tam se tradičně při zahájení prodeje nové herní mašinky vytváří dlouhé fronty, které jsou vždy vděčným tématem pro politikou znuděná média. Dnes se ovšem, jak uvidíte na fotkách pod článkem, nic takového téměř nekonalo.

Důvod je jednoduchý – Nintendo 3DS bylo de-facto vyprodáno ještě před tím, než se vůbec začalo prodávat. Kdo si pro něj chtěl dneska dojít, měl jedinou šanci a to mít ho s dostatečným předstihem předobjednané. Většina obchodů v Akihabaře dnes ráno hlásila nulové nebo velmi nízké zásoby 3DSek k volnému prodeji a i tam, kde nějaké byly, se jednalo o stavy v jednotkách či desítkách kusů. Menší obchody dokonce o možnost koupit si nové Nintendo pořádaly loterii. Krátká fronta se utvořila ráno před velkým obchodem Yodobashi, kde nějaké zásoby měli, ale potom už jediné fronty, které vznikaly, byly z těch, co sice 3DS předobjednané měli, ale nemohli se už dočkat.

Situace se nejspíše zlepší za pár dní až přijdou nové zásoby. Snad to nebude trvat tak dlouho, jako v případě Madoka Magika mangy, která taky zmizela první den a už je dobrých pár týdnů nesehnatelná nejen v Akibě, ale v celém Japonsku.