K-On kytara vydražena za 20 mil. yenů

Stalo se tak na populárním japonském (a pro okolní svět dosti uzavřeném) aukčním serveru spadajícím pod známý portál „Yahoo!“. V jedné aukci se objevila stejná kytara, na jakou v tomto milovaném i zatracovaném anime hraje postava Yui, včetně stylového „<3 HTT“ pouzdra. S největší pravděpodobností se jedná o originál slavné značky Gibson Les Paul, který má již sám o sobě nezanedbatelnou hodnotu. Naprostý unikát z ní ale dělají podpisy všech pěti hlavních K-On seiyuu na těle kytary.

Tato kytara se ke svému prvnímu majiteli dostala jako hlavní cena z jednoho K-On veletrhu a ten se ji obratem rozhodl zpeněžit. Poté, co se příhozy v aukci rychle vyšplhaly na sumu jednoho milionu yenů, začal prodávající přijímat nabídky výhradně od uživatelů s výrazně dobrým hodnocením. Přesto konečná částka této aukce dosáhla až na těžko uvěřitelnou cifru ¥20 005 000 (v přepočtu něco přes čtyři a půl miliónu korun).

2chan samozřejmě okamžitě přispěchal s alternativou, co si novopečený majitel (kterému mimochodem těžce závidím) mohl pořídit za podobnou částku…