Mysteriózní thriller Kokukoku

V pondělí 16. října došlo k odhalení chystané animované adaptace mangy Kokukoku, a to skrze otevření oficiálních stránek, které byly okamžitě doplněny informacemi o formě adaptace, datu premiéry, tvůrčím týmu a hlasovém obsazení. Vedle toho byl navíc zveřejněn propagační obrázek a první upoutávka, kterou přikládáme na konec článku. Projekt je televizním seriálem, jehož premiéry se dočkáme již v zimě příštího roku. Vysílat se bude na stanici TOKYO MX. Epizody bude rovněž možné zhlédnout skrze službu Amazon Prime.

Režie se ujal Óhaši Jošimicu, který režíroval například seriály Witchblade a Galaxy Angel. Hlavním scénáristou se stal Kimura Noboru, mezi jehož díla patří kupříkladu Majoi Neko Overrun! a Seikoku no Dragonar. Původní návrhy postav nakreslil proslulý animátor a režisér Umecu Jasuomi. Pro potřeby animátorů je dále upravil Hinata Masaki, který se rovněž ujal pozice předního režiséra animace. Hinata v minulosti pomáhal s návrhy postav u seriálu ONE OUTS. Animační práce má v rukou Geno Studio, produkci vede společnost Twin Engine.

Hudební doprovod složila skladatelka Mičiru, jejíž kompozice jsme mohli slyšet v projektu Šúmacu no Izetta. Píseň „Flashback“ k úvodní titulkové sekvenci vytvořili hudebníci MIYAVI a KenKen. V hlavní roli uslyšíme seijú Anzai Čiku. Tu doplní Jamadži Kazuhiro, Seto Asami, Góda Hozumi, Jošino Hirojuki, Učida Júja, Iwata Rjúto, Cudžitani Kódži a Nodžima Hirofumi.

Jukawa Džuri se snaží zachránit svého bratra a synovce, které unesla neznámá náboženská organizace. Proto spolu se svou rodinou aktivuje magický kámen, který před světem ukryl její děda. Moc kamene jim umožní vstoupit do světa zastaveného času, ovšem v okamžiku, kdy se zdá, že záchrana blízkých proběhne bez obtíží, se ukáže, že Džurina rodina není jediná, kdo dokáže tento svět navštívit. A kromě dalších lidí se zde potulují také znetvořená monstra, jejichž cílem je eliminace narušitelů. Za mangou z roku 2008 stojí kreslíř Horio Seita, jehož příběh vydal na osm svazků a v roce 2011 se dočkal nominace v hlavní kategorii cen Manga Taišó.