Chladné zimní dny rozjasní adaptace Hakumei to Mikoči

Začátkem srpna byla zveřejněna zpráva, že dojde k animované adaptaci mangy Hakumei to Mikoči. V pátek 20. října došlo k odhalení bližších informací, mezi nimiž jsou mimo jiné i jména tvůrčího týmu a hlasového obsazení hlavních rolí. Propagační obrázek můžete vidět vlevo, zatímco zveřejněnou upoutávku přikládáme na konec článku. Adaptace bude mít podobu televizního seriálu, jehož premiéru máme očekávat již příští rok v zimě. Vedle oficiálních stránek byl spuštěn i twitterový účet, který naleznete zde.

Režie byla svěřena Andó Masaomimu, který režíroval například seriály Gakkó Guraši! a Kuzu no Honkai. Hlavní scénáristkou se stala Jošida Reiko, jež vedla týmy scénáristů u projektů K-On! a Non Non Bijori. O návrhářské práce se postarala animátorka Iwasa Tomoko, která se společně s Itó Majukou ujala i povinností přední režisérky animace. Kresba pozadí byla svěřena společnosti KUSANAGI. Kuribajaši Daiki se stal vedoucím výpravy, zatímco Sue Nobuhito a Cunadó Eiko zpracovali návrh výpravy. Barevnou paletu vybírala Nanmoku Jumi. Vedoucím střihu se stala Oikawa Jukie. Vedoucím kameramanem pak Nakagawa Sena. Animační práce má na starost studio Lerche.

Hudební doprovod složil Evan Call, jenž skládat hudbu k seriálu Tokyo ESP a rovněž nadcházejícímu Violet Evergarden. Hudební produkci zaštiťuje společnost Lantis. Iida Satoki se ujal pozice režiséra zvuku. V hlavních rolích se představí Macuda Risae a Šimodži Šino. První jmenovaná namluví Hakumei a druhá potom Mikoči. Dvojici doplní Júki Aoi jako Kondžu, Anzai Čika jako Sen a Macukaze Masaja jako Iwaši, jehož vizuální zpracování však ještě zveřejněno nebylo.

Za stejnojmennou předlohou stojí kreslíř Kašiki Takuto, který svou prvotinu začal vydávat v nyní již zaniklém časopise Fellows!, kde manga vycházela od roku 2012. Titul se posléze přesunul do přímého nástupce zaniklého časopisu nazvaného Harta, kde vychází doposud. Dílo zatím vydalo na pět svazků. Nový svazek vychází vždy v polovině ledna nového roku. Manga sleduje každodenní radosti i starosti devíticentimetrových bytostí žijících v lese.