Adaptace románu BEATLESS

V sobotu 7. října došlo k oficiálnímu oznámení animované adaptace sci-fi románu s názvem BEATLESS. Oznámení bylo zveřejněno skrze otevření oficiální webové prezentace, která odhalila základní kostru tvůrčího týmu, období premiéry a podobu adaptace. Půjde o televizní seriál, jehož první epizody se dočkáme příští rok v lednu. Ukázky vizuální stránky anime samotného zatím zveřejněny nebyly, avšak web publikoval nové ilustrace kreslíře užívajícího pseudonym „redjuice“. Hlavní propagační ilustraci vidíte vlevo.

Režie se ujal Mizušima Seidži, jehož jméno je spjato s projekty Hagane no Renkindžucuši, Kidó Senši Gundam 00 a Concrete Revolutio Čódžin Gensó. Hlavními scénáristy se stali Takahaši Tacuja a Zappa Gó. Takahaši vedl týmy scénáristů u anime The Idolmaster Cinderella Girls a Eromanga-sensei, Zappa pak u seriálů Myself; Yourself a Blend S. Návrhy postav pro animátory přepracovala Jaguči Hiroko, jež navrhovala i postavy pro anime Un-Go. Animační práce byly svěřeny studiu diomedéa.

V polovině 21. století byla stvořena umělá inteligence dalece přesahující lidský intelekt. Díky ní vznikla řada umělých bytostí, které byly svým způsobem začleněny do lidské společnosti, částečně jako pracovní síla. Když však stroj svými schopnostmi i inteligencí překonává člověka, má i nadále člověk využívat stroje, nebo by měly stroje využívat člověka? Toť otázka, na níž možná nalezne odpověď sedmnáctiletý chlapec Endó Arato, který jednoho dne potká dívku Lacii. Původní román v roce 2012 napsal Hase Satoši. Obálku ilustroval redjuice.