Adaptace baseballové mangy Gurazeni

Letos v březnu bylo oznámeno, že manga Gurazeni bude zpracována do animované podoby. Na bližší informace jsme však museli čekat až doposud, kdy se producenti konečně uvolili zveřejnit více. Adaptace bude mít podobu televizního seriálu, jehož premiéry se dočkáme příští rok na jaře. Seriál bude vysílat SKY PerfecTV!. Na odhalený propagační obrázek se můžete podívat vlevo. Dále byla zveřejněna základní sestava tvůrčího týmu a hlasové obsazení hlavní role, které se ujal Očiai Fukuši. Oficiální twitterový účet naleznete zde.

Watanabe Ajumu se ujal režie. Watanabe strávil dlouhá léta spjatý s filmovými dobrodružstvími Doraemona a mimo ně režíroval například seriály Nazo no Kanodžo X a Učú Kjódai. Hlavním scénáristou se stal Takajašiki Hideo, jenž vedl scénáristy u seriálů Tóhai Densecu Akagi: Jami ni Maiorita Tensai, Gjakkjó Burai Kaidži: Ultimate Survivor a ONE OUTS. Návrhy postav nakreslil Ónuki Keniči, který vytvářel návrhy postav pro seriály Gundam Build Fighters a Digimon Universe: Appli Monsters. Animační práce byly svěřeny společnosti Studio DEEN.

Za předlohu jsou zodpovědní pánové Adači Keidži a Moritaka Júdži. Adači má na starosti kresbu, zatímco Moritaka se stará o příběh. Jejich společné dílo začalo vycházet na konci roku 2010 v týdeníku Morning, jejž publikuje nakladatelství Kódanša. Manga Gurazeni vydala na sedmnáct svazků. Ihned po jejím ukončení na ni však autoři navázali pokračováním Gurazeni 〜Tokio Dome-hen〜, které stále vychází a v současné chvíli čítá dvanáct svazků. Manga sleduje osudy profesionálního náhradního nadhazovače jménem Bonda Nacunosuke, který se snaží prosadit, zvýšit svou cenu na trhu a vydělat více peněz.