Manga autora Sankarey v upoutávce

I když animované upoutávky na mangy nebo light novely nejsou nic neobvyklého, více než dvouminutové video propagující první díl knihy příliš častá záležitost není. Právě toho se dočkal první svazek mangy Kaidžú-iro no šima (v překladu Ostrov v barvě oblud nebo také Ostrov v barvě scheelitu), který se na pultech knihkupectví objeví v úterý 9. března. Animace má sice slušnou kvalitu a video by naznačovalo přípravy celé anime série, potažmo filmu, nic takového prozatím oznámeno nebylo. (Vzhledem k jedinému dílu mangy by na to nebylo dost materiálu.)

Středoškolačka Čigawa Kon žijící na malém ostrově nemá žádné přátele. Ráda by, stejně jako někteří její spolužáci a spolužačky, zažila svoji první lásku, ale nic není vzdálenější realitě. Většinu svého volného času tráví nedaleko „Díry“, což je jeskyně na pobřeží, ve které podle vyprávění žije příšera požírající lidi. Zde také jednoho dne potká Furuku, dívku stejně osamělou jako Čigawa. Shodou okolností společně spadnou z vysokého útesu, ale zázračně přežijí a otevírá se jim tak cesta k něčemu novému a nečekanému zároveň.

Manga vychází od září 2018 v časopise Bessacu Dragon Age. Její autor, Hattori Micuru, už má na kontě dvě další úspěšné série, a to Sankarea a Kenkó zenrakei suieibu umišó, jež obě dostaly anime adaptace.

zdroj:   ANN