Výroční hodinky s Godzillou „za pár drobných“

Jedním z otaku doplňků, který můžete nosit i mezi „obyčejné lidi“ a nevypadat při tom nezvykle, jsou při vhodném výběru hodinky. O příjemném kousku inspirovaném anime Mahó Cukai no Jome jsme psali loni. Dnes tu máme pro změnu hodinky s asi nejznámějším japonským filmovým monstrem – Godzillou.

Nejsou to ale jen tak ledajaké hodinky. Byly vyrobeny ve spolupráci firem Seiko, která letos slaví 20 let komerční produkce hodinek s technologii spring drive, a sítí kin TOHO, která tímto pro změnu oslavuje 65. výročí od uvedení Godzilly do kin.

A na co se u těchto hodinek můžeme těšit? Jde o výrobek z edice Grand Seiko (pozn.: V současnosti se už fakticky jedná o samostatnou značku oddělenou od mateřské společnosti Seiko.), a tudíž můžeme očekávat luxusní kousek se špičkovou kvalitou provedení. Vyrobeno bude pouze 650 kusů, což ovšem v této kategorii není zase tak málo. Hlavními barvami jsou sytá karmínová červená v kombinaci se stříbrnou, které doplňuje podtextová černá. Pásek vypadá šupinatě, stejně jako legendární monstrum, a ciferník s technologií Lumi Brite během dne absorbuje sluneční energii a pomalu ji uvolňuje během noci. Na zadní straně hodinek nás pak čeká překvapení ve formě vyleptaného Godzilly, jak likviduje nákupní čtvrť Ginza.

Pokud tedy máte přebytečných 1,3 milionu jenů (okolo 290 tisíc korun) a sháníte originální hodinky, budete mít šanci ke koupi od 9. listopadu 2019, kdy je plánováno uvedení na japonský trh.

https://youtu.be/DKwKbj30K5c