Nové „anime kino“ otevřeno v Šindžuku

27. července se uskutečnilo slavnostní otevření nově zrekonstruovaného Kadokawa Cinema Šindžuku. V současnosti je to jediné kino, které promítá výhradně anime filmy a pořady související s anime. Prvním ryze „anime kinem“ bylo The Akihabara Oriental Comic Theater, které fungovalo od května 2004, ale v září 2015 bohužel zkrachovalo.

Jak název napovídá, kino se nachází v Šindžuku, konkrétně pak v tamním kulturním centru, resp. ve čtvrtém a pátém patře budovy. Velký sál pojme až 300 hostů (pro srovnání brněnské kino Scala má v přízemí 332 míst), zatímco v pátém podlaží vznikla galerie určená pro výstavy a prezentace s možností menších promítání pro přibližně 50 návštěvníků. Ve fázi plánů je také malá kavárna, kde by se mimo jiné nabízela speciální tematická anime menu (jako například menu Hataraku Saibó).

Jako první akce v kině mezi 28. červencem a 24. srpnem probíhá Filmový festival Hosody Mamorua, filmy: Digimon Adventure: Bokura no War Game!, Toki wo Kakeru Šódžo, Summer Wars, Ókami Kodomo no Ame to Juki, a Bakemono no Ko. Zároveň bude v galerii ke zhlédnutí související výstava. Hned poté bude 25. srpna v premiéře uveden film Non Non Bijori Movie: Vacation a dále pak 6. října Re:Zero kara Hadžimeru Isekai Seikacu: Memory Snow.

Vypadá to tedy, že fanoušci anime mají v Tokiu novou atrakci, kterou by si neměli nechat ujít.