Pokračování Šingeki no Kjodžin uvidíme na jaře

singeki_mainV pondělí 4. července došlo k aktualizaci oficiálních stránek animovaného seriálu Šingeki no Kjodžin. Hlavním předmětem aktualizace byly nové informace o plnohodnotném pokračování anime z roku 2013. Nová sekce stránek věnovaná přímo pokračování odhalila očekávané období premiéry, které spadlo na jaro příštího roku. Druhá série ponese velice nápaditý název „Šingeki no Kjodžin Season 2“. Webová prezentace rovněž zveřejnila první propagační obrázek, který můžete vidět vlevo.

Pozice režiséra se tentokrát ujal Koizuka Masaši, který má zkušenosti s pomocnou režií například u seriálu Owari no Seraph. Tanaka Hirojuki mu bude pomocným režisérem, kterým byl i u seriálu Kótecudžó no Kabaneri. Režisér první řady, Araki Tecuró, bude na veškerou tvorbu dohlížet z pozice vrchního režiséra. Hlavní scénáristkou je opět Kobajaši Jasuko. Návrhy postav znovu nakreslí Asano Kjódži. Ten se společně s Kadowakim Satošim a Jamadou Ajumi ujme povinností předního režiséra animace. Ebara Jasujuki, Ebisu Takuma a Imai Arifumi se postarají o režii akční animace.

Čiba Takaaki nakreslí návrhy titánů, zatímco již zmíněný Ebisu Takuma obstará technické návrhy. O použitou barevnou paletu se postará Hašimoto Satoši. Střihačem se stala Hida Aja, která spolupracovala na filmu Šiša no Teikoku. Vedoucím výpravy se stal Jošihara Šuničiró, jemuž bude asistovat Taniuči Júho. Režisérem CGI složky bude Hirozumi Šigenori. Hudební doprovod opět složí Sawano Hirojuki, jenž skládal i pro Kill La Kill a Guilty Crown. Zvukovou režii má v rukou Mima Masafumi. Animační práce zůstávají v rukou společnosti Wit Studio.

singeki2_logo

Co se hlasového obsazení týče, diváci se mohou těšit na návrat všech pro seriál relevantních seijú z předchozí řady. V hlavních rolích tedy uslyšíme trojici Kadži Júki, Išikawa Jui a Inóe Marina. Ty doplní další staří známí jako Šimamura Jú, Hašizume Tomohisa, Šimono Hiro, Ono Daisuke, Paku Romi, Fudžiwara Keidži, Tanijama Kišó, Mikami Šiori, Kamija Hiroši, Hosoja Jošimasa, Kobajaši Jú a Fudžita Saki.

Za manga předlohou zahájenou v roce 2009 stojí kreslíř Isajama Hadžime, jehož příběh doposud vydal na devatenáct sborných svazků. Šingeki no Kjodžin vychází každý měsíc v časopise Bessacu Šónen Magazine, jejž publikuje nakladatelství Kódanša. Série zaznamenala značný úspěch a v roce 2013 se dočkala první animované adaptace, které se také u publika dařilo velice dobře. Adaptace podpořila prodeje předlohy, a ta se na to dočkala mnoha vedlejších příběhů a dalších zpracování.