Přehled zimních televizních anime sérií 2015

S menším zpožděním vám přinášíme přehled anime, která se v zimě objeví nebo již začala objevovat na televizních obrazovkách. V přehledu najdete 34 anime sérií, což je hned o sedm méně než v předchozí sezóně. Šest sérií jsou anime pětiminutovky, u kterých tedy naopak došlo k nárůstu.

V Japonsku je nejočekávanějším anime této zimy podle ankety na Nico Nico Dóga pokračování DžoDžo Stardust Crusaders, následované anime Saenai Heroine no Sodatekata a druhou řadou Aldnoah Zero. Co se týče čistých procent sledovanosti, tak nejvíce respondentů plánuje sledovat Kantai Collection, a to 76 procent. Naopak nejméně se lidé těší na adaptaci Sengoku Musó a pokračování Šónen Hollywood.

Matteas: V zimě si rozhodně nenechám ujít KanColle, o které jsem se začal zajímat a hrát na podzim předminulého roku. Z novinek se dále těším na SaeKano, které je už dlouho v mém hledáčku light novel, a nové iMAS anime. Z pokračování mě čeká pouze Durarara, na což se také velmi těším. Dále plánuji vyzkoušet Kófuku Graffiti, na které všude slyším pozitivní komentáře. Sledovat možná budu i Binan Kókó, anime, kde místo magických dívek figurují magičtí chlapci, a také Šinmai Maó no Testament, neboť mě zaujala anotace a hlavní dívčí postava.
SiMiK: Lhal bych, kdybych řekl, že nevyzkouším animovanou verzi KanColle, ale neočekávám od toho nějakou hitovku. Dále mě díky ilustracím Misakiho Kurehita láká Saenai Heroine no Sodatekata a pravděpodobně zkusím pár epizod Ansacu Kjóšicu a Kófuku Graffiti.
You Say: Dílo, které by mě vyloženě zaujalo se sice neobjevilo, ale s jistotou se mrknu na Džunkecu no Maria, jelikož předloha je poměrně zábavná, leč historické stránce autor moc nedal. Dále se podívám na navrátivší se Durarara!! a DžoDžo. Nejspíš mne též nemine Death Parade.
edison23: Plánuji druhou sérii Aldnoah Zero, protože první se mi celkem líbila. Ačkoliv KanColle nehraju, protože to je moc japonsky, asi to zkouknu, protože tam určitě budou nějaké pěkné loli, pak se naskýtá Durarara!!, velmi to epická série, nenechám si tedy ujít ani její druhou řadu a budu tiše doufat, že to tvůrci nezesloní. A když zbyde čas, dám si i toho Fafnera, protože původní série se mi líbila. Stále ovšem převažuje množství anime, na které se ze zimní sezóny koukat fakt rozhodně nebudu.
Ximara: Stejně jako minulý rok je pro mě zimní sezóna hodně slabá. Z přehledu mě zaujal pouze Kulečník smrti, který vychází z poměrně povedeného Anime Mirai.
Miroku4tan: Jako správný admirál jsem se již pustil do adaptace Kantai Collection a musím říci, že první epizoda ve mně zanechala pozitivní dojmy. Jako správný labužník si nenechám ujít Kófuku Graffiti a ve chvílích sebemrskačství se asi podívám na třetí sérii Dog Days, i když už u druhé jsme měl chvílemi pocit, že vypíchnout si oči by nebyl zase tak špatný nápad. A v plánu mám i Sengoku Musó, u kterého lehce zvažuji pořízení čtvrtého dílu herní předlohy.
Aurielle: Velice tradičně budou můj základ této sezóny tvořit pokračování, tedy Tokyo Ghoul, Kami-sama Hadžimemašita, Death Parade, DRRR!, Aldnoah.Zero a vyzkouším i Idolmaster. Co se týče nových věcí, nechci vynechat food porn od Shaftu a nejspíš se vrhnu i do Absolutního Dua.

165558 Tantei Kageki Milky Holmes TD

Nomad, J.C.Staff
Sherlock, Hercule, Cordelia a Nero opět musí řešit další případ. V Jokohamě někdo zaútočil na idoly a ukradl jim jejich písně a tento zločin postihl i superidol Amagi Marine, které ukradli její velký hit, Píseň zázraků.
164406 Absolute Duo

8bit
Kokonoe Tóru ztratil někoho blízkého. Aby se mohl pomstít, nastoupí na akademii, která svým studentům dává možnost vyvolat zbraně reflektující jejich duši. Tóru však namísto zbraně dostane štít, se kterým asi těžko bude vykonávat pomstu.
165313 The Rolling Girls

Wit Studio
Deset let po Velké tokijské válce je každá bývalá japonská prefektura samostatným národem. Každý z nich vede prorok zvaný Hrdina a armáda zvaná Dav a začnou mezi sebou bojovat. Čtveřice dívek z Davu národu Saitama dostane příkaz od svého Hrdiny, aby putovaly na motorkách po Japonsku a dělaly prostředníka v četných bitvách mezi národy.
165236 Tokyo Ghoul √A

Studio Pierrot
Druhá řada fantasy hororového anime, ve kterém v ulicích Tokia řadí záhadní ghoulové, kteří požírají lidi. Mezi obyvateli panuje velký strach z těchto bytostí, jejichž identita zůstává neznámá. Univerzitní student Kaneki potká ve své oblíbené kavárně dívku Rize, která je vášnivá čtenářka, stejně jako on. To ale ještě netuší, že v noci se má jeho osud obrátit vzhůru nohama.
166171 Isuca

Arms
Hlavním protagonistou je středoškolák Šiničiró, který se snaží najít si nějakou brigádu, aby měl z čeho platit nájem. Jeho učitelka mu doporučí, aby zkusil práci domovníka u její žákyně Sakuji. Bohužel pro Šiničiróa se nejedná o žádnou obyčejnou slečnu. Je totiž 37. hlavou rodiny Šimazu a jejím úkolem je lovit zlé bytosti z jiného světa.
163652 Kami-sama Hadžimemašita 2

TMS Entertainment
Pokračování příběhu z podzimní sezóny roku 2012, v němž měla hlavní protagonistka Nanami problémy s dluhy svého otce. Poté, co byla vyhozena z bytu, potkala zvláštně vypadajícího muže Mikageho, kterého zachránila před dotírajícím psem. Jako poděkování jí za to Mikage nabídl střechu nad hlavou. Nanami však později zjistila, že se jedná o svatyni, kde přebývá řada podivných bytostí.
165090 Juri Kuma Araši

Silver Link
Kdesi ve vesmíru vybuchne asteroid Kumaria a jeho úlomky dopadnou na Zemi, což zapříčiní, že všichni medvědi na Zemi povstanou a začnou útočit na lidi. Časem byla postavena velká zeď, která je oddělila od lidí, a dlouhá doba bojů ustala. Na škole Arašigaoka Gakuen studují dívky Kureha a Sumika, které se do sebe zamilují. Jednoho rána hledí na svůj milovaný květinový záhon, kde spatří kvést lilii. V tu chvíli ovšem zazní alarm, který ohlašuje, že medvědi pronikli a zaútočili na svět lidí.
163799 Binan Kókó Čikjú Bóei Bu Love!

Diomedea
Partička kamarádů ze střední školy Binan vede celkem pohodový život a každý se oddává tomu, co jej baví. To se ale změní, když se před nimi zjeví růžový vombat, který z nich udělá magické chlapce a sdělí jim, že musí pomocí síly lásky chránit tento svět. Pětici tedy nezbývá nic jiného než skočit do akce, magickou přeměnou odít magické kostýmy a bojovat.
159048 Kantai Collection: KanColle

Diomedea
Lidstvo ztratilo kontrolu nad mořem, které ovládly Hlubinné lodě. Jediné, kdo mohou čelit této hrozbě, jsou kanmusu (lodní dívky), které v sobě nesou duše starých válečných lodí. Kanmusu žijí na základně, kde pravidelně trénují a vedou společný život. Jednoho dne se na základně objeví nová kanmusu, jíž je torpédoborec Fubuki, a tím příběh začíná.
162565 Šinmai Maó no Testament

Production IMS
Protagonista Tódžó Basara je nepříjemně překvapen, když se zničehonic dozví, že se jeho otec chystá během příštích pár dní znovu oženit. Aby toho nebylo málo, tímto sňatkem navíc získá dvě pěkné nevlastní sestry. Na první pohled vše vypadá celkem idylicky, což se ale zvrtne, když Basara zjistí, že se nejedná o obyčejné dívky, ale o dceru pána démonů a succubu, které pouze chtějí získat jeho dům.
164894 Džúó Mudžin no Fafnir

Diomedea
Příběh se odehrává ve světě, který byl napaden nestvůrami, jimž lidstvo začalo říkat draci. Nedlouho poté se začaly rodit dívky s dračími silami, kterým se říká „D“. Příběh sleduje chlapce jménem Mononobe Jú, jenž je jako jediný muž taktéž „D“. Kvůli tomu je donucen se zapsat na školu Midgar, kde jinak studují pouze „D“ slečny.
165607 Kófuku Graffiti

Shaft
Adaptace čtyřpanelovky, jež se prezentuje hlavně požíváním nejrůznějších pokrmů, sleduje studentku nižší střední, Rjó, která žije sama a velmi dobře vaří. A právě díky svému vaření si získá řadu kamarádek.
164360 Saenai Heroine no Sodatekata

A-1 Pictures
Otaku jménem Aki Tomoja během jarních prázdnin uvidí jednu krásnou dívku. O měsíc později zjistí, že to byla jeho spolužačka, které si ve třídě údajně málokdo všimne. Tomoja poprosí svoji kamarádku z dětství Eriri, aby udělala ilustrace ke hře, a Utahu, aby napsala scénář. On sám se chopí role producenta a programátora a plánuje vydat hru na nadcházejícím Comiketu.
164163 Sókjú no Fafner: Dead Aggressor – Exodus

Xebec Zwei
Anime, jež se původně mělo vysílat už na podzim, naváže na původní sérii starou více než deset let a její o pět let mladší filmové pokračování. Zajímavostí jistě je, že se velká část tvůrčího týmu první série vrátí na své pozice. Děj se bude odehrávat dva a půl roku po konci filmu Heaven and Earth a zaměří se opět na stroje Fafner, s jejichž pomocí lidstvo bojuje s nepřátelskou mimozemskou rasou.
166282 Ansacu Kjóšicu (2015)

Lerche
Příběh je zasazen do školního prostředí, kde se však žáci snaží zabít svého učitele. Ten je totiž jakousi podivnou mimozemskou chobotnicí, která zničila Měsíc, a hrozí, že zničí i Zemi. Ušetřena bude pouze v případě, že ho jeho studenti stačí dříve přemoci.
165679 Death Parade

Madhouse
Dva lidé se ocitnou v záhadném baru Queen Dekim, kde je přivítá bělovlasý barman Dekim. Sdělí jim, že je čeká hra, ve které budou v sázce jejich vlastní životy. Na konci hry vyřkne Dekim, jakožto arbitr hry, rozsudek nad dvěma hráči.
160454 Durarara!!x2 Šó

Shuka
Pokračování příběhu, který se odehrává v tokijské čtvrti Ikebukuro a sleduje život tamních gangsterů, obyčejné či méně obyčejné středoškoláky, lékaře z podsvětí, informátora, bezhlavého motorkáře a to, jak se jejich cesty kříží.
166821 Idolmaster: Cinderella Girls

A-1 Pictures
Agentura 346 Production, ve které již dlouhá léta působí spousta herců a zpěváků, se teprve nedávno rozhodla vstoupit i na pole idol průmyslu. Zahájila proto takzvaný Projekt Cinderella, jehož cílem bylo najít adeptky na verzatilní a výjimečné idoly a vychovat z nich populární hvězdy, které budou zářit a zapojovat se v nejrůznějších odvětvích zábavního průmyslu. Jelikož je 346 Pro známá agentura, tak jsou i tlak a očekávání ze všech stran velmi vysoká.
166194 DžoDžo no Kimjó na Bóken: Stardust Crusaders – Egypt Hen

david production
Druhá řada Stardust Crusaders, ve které zavítáme do Egypta. Putuje tam hlavní hrdina Kudžó Džótaró, delikvent, kterého ovládla neskrotitelná síla, již ovšem musí překonat a převzít nad ní kontrolu. V Egyptě sídlí stoletý vampír, který prahne po krvi Džótaróovy rodiny.
165523 Šónen Hollywood: Holly Stage for 50

ZEXCS
Pokračování příběhu o idolech ze skupiny Šónen Hollywood, kteří vystupují v tokijském Haradžuku v divadle zvaném Hollywood Tokyo.
162771 Aldnoah.Zero (2015)

A-1 Pictures, Troyca
Druhá řada anime Aldnoah Zero. Posádka Apolla 17 v roce 1972 našla na povrchu Měsíce hyperbránu na Mars, kde našli kouzelnou věc zvanou Aldnoah, která jim dala velkou moc. Řada lidí se přestěhovala na Mars a začali si říkat Marťané. Poté, co princezna marťanského impéria přijede na Zem, aby se pokusila vytvořit mírovou dohodu mezi oběma planetami, vypukne válka a marťanští vojáci se snášejí na Zemi ve velkých ocelových obrech, aby vyhladili pozemšťany.
165073 Dog Days„

Seven Arcs Pictures
Na televizních obrazovkách se konečně objeví třetí řada anime Dog Days, která byla přislíbena již před více než dvěma lety. Příběh předchozích dvou sérií sledoval hlavního hrdinu Cinqua, kterak se ocitl v alternativním světě plném nejrůznějších oušek. Do oka padl královně Millhiore a ta ho naverbovala, aby se účastnil nehorázně nevinných bitev ve jménu její říše.
165298 Džunkecu no Maria

Production I.G
Příběh je zasazen do Francie v období stoleté války s Anglií. Zde žije nejmocnější čarodějnice světa, která ovšem válčení ze srdce nenávidí, pročež činí vše, co je v její moci, aby zabránila ozbrojeným bitvám. V tom jí pomáhá sukuba Artemis a inkubus Priapos. Tím ale Máří upoutá pozornost nebes. Archanděl Michael ji proto sváže ediktem cudnosti. Přijde-li Máří o své panenství, ztratí tím i svou kouzelnou moc. Anděl Ezekiel je poté pověřen úkolem na Máří dohlížet a zajistit, aby neužívala své moci před zraky lidí, což ovšem čarodějka nehodlá respektovat.
163466 Kuroko no Baske (2015)

Production I.G
Populární basketbalová manga, která se nejednou stala terčem výhrůžek ze strany japonských otaku, se v této sezóně dočká své třetí inscenace. Zápletka předchozích sérií se zaměřila na příběh Kagamiho Taigy, který společně s Kuroko Tecujou a dalšími spoluhráči úspěšně protlačil svůj tým do celonárodního středoškolského turnaje.
163306 Joru no Yatterman

Tatsunoko Production
Dívka hledí vstříc vzdálenému ostrovu v moři, kterému údajně vládne hrdina Yatterman. Rozhodne se vydat do ostrovního království, aby Yattermana poprosila o záchranu své nemocné matky. Dívka je ovšem z ostrova vyhozena a její matka zemře. Dva muži, Boyacky a Tonzura, pracovali pod Doronjo, ale byli vyhozeni z království spolu s lupiči Doronbo, když prohráli boj proti Yattermanovi.
163943 Seiken Cukai no World Break

Diomedea
Děj se odehrává na soukromé střední škole, kam jsou přijímání jen velice specifičtí studenti. Říká se jim Spasitelé a vedle vzpomínek na svůj minulý život disponují i různými speciálními nebo magickými schopnostmi. Těch využívají v bojích se záhadnými monstry zvanými Kacíři. Jedním z těchto studentů je i hlavní protagonista příběhu Haimura Moroha, který má jako jediný vzpomínky hned ze dvou minulých životů. Moroha ve škole narazí na dvě dívky, se kterými byl v minulých životech úzce spjat; jedna byla jeho sestrou, druhá manželkou.
165716 Sengoku Musó

Tezuka Productions, TYO Animations
Příběh se odehrává v Japonsku v období Sengoku (období válčících států), což byla doba téměř nepřetržitých konfliktů mezi jednotlivými feudály. Těchto konfliktů se účastní i oba protagonisté, bratři Jukimura a Nobujuki, kteří bojují za svůj klan Sanada.
166448 Go! Princess Precure

Toei Animation, Asatsu-DK
Dvanáctý příběh ze série Precure. Haruno Haruka je třináctiletá studentka školy Noble Gakuen, jejímž dlouholetým snem je stát se princeznou. Jednoho dne se pomocí Převlékacího klíče, který dostala jako talisman, když byla malá, promění v Cure Floru. Poté zjistí, že na její škole jsou ještě další PreCure dívky, a společně se dají do boje proti čarodějnici Despair, která nenávidí lidské sny a chce je proměnit v zoufalství.
163459 Minna Acumare! Falcom Gakuen SC

DAX Production, Chara Ani
Anime s pětiminutovými epizodami, ve kterém jsou bojovníci přivoláni do světa Xanadu, neboť jsou pokřiveni běsnící silou Spravedlnosti. Bývalý zločinec Dark Fact a ředitel Lappi proto musejí studenty převychovat.
161979 Doamaiger D

Ilca
Anime s pětiminutovými epizodami, ve kterém Kjógoku Daidžiró, provozovatel obchodu s japonskými sladkostmi, který má dlouhou historii, nalezne ve sklepě velkého robota. Ve stejnou dobu se ve městě objeví vetřelci, kteří začnou vše ničit, a Daidžiró jde proto do akce.
165071 Q Transformers: Kaette Kita Convoy no Nazo

DLE
Anime s pětiminutovými epizodami ke 35. výročí společnosti Chara-Q a 30. výročí Transformers.
164404 Military!

Dream Creation
Anime s pětiminutovými epizodami, jehož příběh se odehrává v době konfliktu mezi vévodstvím Krakozhia a republikou Grania. Vévodství nalezne svého spasitele, jímž má být středoškolák Jano Sóhei. Dvě plukovnice z armády vévodství Krakozhie jsou za ním proto vyslány, ale v patách jim je příslušnice armády Granie. Všechny tři vtrhnou do Sóheiova života a žádná z nich neváhá použít u něj doma zbraně.
163383 Kecuekigata-kun! 2

Assez Finaud Fabric, Feel
Pokračování krátkostopážního anime o čtyřech postavách, z nichž každý má jinou krevní skupinu. Každá epizoda srovnává chování těchto čtyř postav v různých situacích.
163547 Pankis! 2 Džigen

DLE
Anime s pětiminutovými epizodami. Na světě existuje jedna škola, kde se studenti učí kontrolovat zvuk, aby lidé mohli žít v poklidu. Pět beznadějných studentů této školy dostává speciální úkol…