Pokračování Selector Infected WIXOSS již na podzim

wixoss_ru-tamaJarní sezóna nám pomalu končí a s ní skončilo i anime Selector Infected WIXOSS. Ačkoliv se původně předpokládalo, že tato série bude mít přes 20 dílů, tvůrci se rozhodli ji rozdělit na dvě. Druhou sérii rovnou ohlásili v posledním díle první řady, kde odhalili i jisté minimální množství detailů.

Druhá série WIXOSSu ponese název Selector Spread WIXOSS a do vysílání půjde na podzim tohoto roku. Setkáme se v ní zřejmě s většinou Selektorek, které jsme potkali v první sérii, a soudě podle ukázky dokonce i s Akirou. Další podrobnosti se budou pravděpodobně vynořovat z hlubin Internetu postupně a tvůrci se nás jimi budou snažit přesvědčit, že se chceme na další sérii skutečně podívat. Z ohlasů na první řadu na Twitteru se zdá, že poklesu sledovanosti se Selector Spread WIXOSS skutečně alespoň ze začátku bát nebude muset, protože většinu diváků zajímá, jak se cliffhangerem ukončený příběh vyvine.

Anime Selector Infected WIXOSS je originální anime z dílen studia J.C.Staff, jejž režíruje Sató Takuja, zkušený režisér a producent, který byl hlavním režisérem např. anime Steins;Gate nebo scénáristou u Fate/Stay Night. O hudbu se stará Iuči Maiko ze skupiny I’ve Sound (Toaru Kagaku no Railgun, Dog Days). Zda bude obsazení produkčního týmu pro druhou sérii WIXOSSu stejné, specifikováno nebylo, ale vzhledem k okolnostem se dá předpokládat, že ano.