Pobouření fanoušků Miku

Fanoušci populární vocaloidky Hatsune Miku byli znechuceni a pobouřeni zprávou, že se společnost Sega chystá použít jejich milovanou Miku na svých hracích automatech pachinko.

Pachinko je původně japonská mechanická hra arkádového typu, ve které je cílem udržet míček množstvím různých páček na skloněné hrací ploše. Pád míčku na určitá místa způsobí vstup dalších míčků do hry, čím více míčků hráč udrží ve hře, tím větší může být výhra. Hra je v moderním Japonsku masově využívána jako rýžoviště zlata pro podniky hazardního průmyslu, ačkoliv v Japonsku je hazard zákonem zakázán a na hraní na pachinko automatech je společností nahlíženo asi se stejným respektem jako na hráčství u nás. Automaty samozřejmě při různých příležitostech mluví, obvykle hlasy anime postav, a pokud společnosti Sega její plán vyjde, mohly by promlouvat na hráče i hlasem Miku.

Společnost Sega je vlastněná firmou Sammy, která se zabývá výrobou hracích automatů pro hru pachinko. Sega po dlouhém období, kdy byla ve ztrátě, dostala z firmy Sammy nového manažera, který se zaměřil na hrací automaty, a Sega začala vydělávat. Její pověst lehce utrpěla tím, že se nezaměřovala na tradiční hru jako spíše na vydělávání tučných obnosů peněz na automatech, pro které má licencované hlasy z nejznámějších anime, například Evangelionu. Nutno ale podotknout, že tak jsou na tom asi všechny firmy, které se v pachinko automatech angažují.