Žebříček plochých anime dívek

Fanoušci anime se, jak je jejich oblibou, zabývali sestavováním dalšího žebříčku s hodnocením anime postav. Tentokrát se rozhodli sestavit žebříček dívek, jejichž hrudník odpovídá popisu hinnyuu:

# Postava Počet bodů
1. Nagato Yuki (The Melancholy of Haruhi Suzumiya) 615
2. Misaka Mikoto (A Certain Scientific Railgun) 411
3. Kuroyukihime (Accel World) 409
4. Nyaruko (Haiyore! Nyaruko-san!) 371
5. Ikamusume (Shinryaku! Ikamusume) 335
6. Aisaka Taiga (Toradora!) 332
7. Alice (Heaven’s Memo Pad) 325
8. Ririchiyo Shirakiin (Inu x Boku SS) 321
9. Kuroneko (Ore no Imouto) 295
10. Tenshi (Angel Beats) 290
11. Louise (Zero no Tsukaima) 267
12. Mahiru Inami (Working!!) 237
13. Misaki Mei (Another) 198
14. Hinagiku Katsura (Hayate no Gotoku!) 170
15. Minami Shimada (Baka to Test) 167
15. Shana (Shakugan no Shana) 167

Pro ty, kteří se s pojmem hinnyuu ještě nesetkali, následuje krátké vysvětlení. Hinnyuu je označení pro hrudník dívky, která je málo obdařená. Toto slovo se skládá ze dvou znaků (貧乳), z nichž první znamená chudý, opuštěný a druhý znamená prsa.

Ti z vás, kteří si tenhle článek přečetli do cca 20 hodin od jeho vydání, si jistě všimli, že se jmenoval pettanko žebříček a že postavy v tabulce vůbec neseděly k tomu, o čem měl žebříček být. Také nám to přišlo divné, ale usoudili jsme, že anglické zdroje jsou snad správné. To se ukázala být chyba, protože kolegové ze Sankaku se tentokrát velmi zásadně zmýlili. Z japonských zdrojů jsme totiž zjistili, že žebříček totiž vůbec nebyl o pettanko, ale prostě o plochých dívkách.

Pojem pettanko je označení pro dívčí postavu, která je málo obdařená v hrudních partiích. Ovšem to, že je dívka plochá jako prkno, ještě nestačí k tomu, aby byla pettanko. Musí si být své plochosti vědoma, přikládat jí velký význam, to znamená být na ni velmi hrdá, nebo se za ni velice stydět. Hrudníky pettanko postav se také označují jako Delicious Flat Chests (lahodné ploché hrudníky).

Věkově není označení pettanko nijak omezené, mohou to být tedy dospívající dívky stejně jako dospělé ženy. Mezi dětmi a dívkami na počátku dospívání se však pettanko nevyskytují, protože v jejich věkové kategorii jsou ploché všechny dívky bez výjimky. Charakterově se často jedná o tsundere postavy.