Episoda School Rumble poskrvnila 5letou holčičku

Informační server Taipei Times ve čtvrtek oznámil, že taiwanská televizní stanice dostala pokutu 600 000 NT$ (Nových taiwanských dollarů; přibližně 390 000 Kč k 21.1. 2012) za středeční vysílání episody anime School Rumble. Vysílaná episoda je považována za „nevhodnou pro děti a mladistvé“.

Podle taiwanských zpravodajských zdrojů si stěžovala jistá matka na vysílání, které proběhlo 26. 12., obviňujíc stanici, že program neoznačila správně, což způsobilo, že obsah episody poskrvnil její pětiletou dceru. Server Taipei Times také zaznamenal několik desítek stížností na zmíněné vysílání, kde si rodiče stěžovali Státní komisi pro komunikace (NCC) na to, že episoda obsahovala scény se „středoškolskými studenty sledujícími společně pornografický film“, „pohupujícími se prsy“ a „herci vzdychajícími jako v pornu“.

Nezávislý team 18 expertů, jehož posudek si NCC vyžádala, jednohlasně potvrdil, že stanice Momo Kids TV porušila pravidlo, že vnitrostátní ani cizí satelitní stanice nesmí vysílat obsah, který by „ohrozil fyzické nebo mentální zdraví dětí a mládeže“.