Barakamon se vrátí do televize… tak trochu

handakun5Oficiální stránky webového magazínu Gangan Online, jejž publikuje společnost Square Enix, zveřejnily oznámení o nadcházející animované adaptaci jedné z jejích mang. Konkrétně se jedná o sérii zvanou Handa-kun, která dějově předchází manze Barakamon. Za oběma díly stojí kreslířka Jošino Sacuki. Handa-kun bude mít podobu televizního seriálu. Bližší informace zatím zveřejněny nebyly, avšak k odhalování podrobností bude průběžně docházet v následujících měsících.

Barakamon zahájil publikaci v roce 2009 a doposud vydal na dvanáct svazků. V roce 2014 byl zadaptován do dvanáctidílného televizního animovaného seriálu. Jeho režie se ujal Tačibana Masaki, na kterého dohlížel Pierre Sugiura. Vše se událo pod střechou studia Kinema Citrus.

Manga Handa-kun začala vycházet v roce 2013. Její kapitoly zatím vyšly ve čtyřech sborných svazcích, přičemž svazek pátý je připravován na 12. února. Handa-kun dějově předchází Barakamonu, přesněji se odehrává šest let před tím, co se umělec Handa Seišú přestěhuje na ostrov Gotó. Handa je stále středoškolák, avšak úspěchy v kaligrafii mu padají do klína jako nic. S jeho spolužáky to tak snadné nebude, jelikož na Handu čeká jedno nedorozumění za druhým.

handaaniPC2

zdroj:   Natalie