Mapa Japonska pro otaku

Japonsko se pokouší obnovit po březnu poněkud pošramocený cestovní ruch a nezapomíná při tom ani na zahraniční otaku. Japonská národní turistická organizace v pátek oznámila vydání Japonské anime mapy, jenž se zabývá místy, kterými se inspirovali tvůrci některých známých anime. Rozložená mapa má 60 x 40 centimetrů, složená 22 x 10 centimetrů a vydána bude v dosti omezeném množství deseti tisíc výtisků. Každý zájemce si ji ale může zdarma stáhnout zde ve dvou PDF souborech.

Na mapě můžete najít informace o městech a místech použitých v Haruhi, Lucky Star, Summer Wars a několika dalších anime. Mapa rovněž obsahuje info o lokalitách, jako jsou otaku zábavní parky či různá muzea, i o takřka posvátné půdě typu Akihabary v Tokyu nebo Nipponbashi v Osace. Nezapomnělo se ani na souhrn o otaku kultuře jako takové, o cosplay, sbírání figurek, hraní her či o těch nejznámějších eventech (Comiket, Wonder festival a jiné). Samozřejmě nechybí doporučení několika druhů produktů, které byste si coby správný otaku určitě neměli zapomenout koupit.

Snaha Japonské národní organizace sice navazuje na již dříve vydaného cestovního průvodce s názvem „Animace v Japonsku“, nicméně bude se jednat o vůbec první celostátní mapu zaměřenou na otaku.