Ohlášena dvě nová anime

V nedávné době byla ohlášena dvě nová anime, ale protože k nim samozřejmě zatím není příliš mnoho informací, tak je vezmeme šmahem obě v jednom článku. Tím prvním projektem, o kterém se toho ví opravdu málo, je animovaná verze mangy Zetman od Masakazu Katsury (Young Jump). Informace o této adaptaci se objeví zítra na přebalu šestnácté knihy této manga série, ale unikla už dnes díky šikovným rukám a hbitým foťákům našich japonských kolegů. Ví se zatím jen to, že anime začne v dubnu příštího roku a tím pádem tedy téměř jistě i to, že půjde o televizní sérii. Ačkoliv reakce 2chanu na anime adaptaci jsou spíše vlažné, samotná manga je hodnocená dobře, takže se snad je na co těšit.

Druhé ohlášené anime je originální počin bez předlohy, i když by se dalo spekulovat o tom, že se možná inspirovalo populárním Idolmasterem. Půjde o anime o známé dívčí skupině AKB48, pravděpodobně i se stejným názvem. U tohoto anime opravdu těžko odhadovat, jaký obsah nás čeká, ale na druhou stranu máme zase alespoň přehled o tom, kdo na něm bude pracovat. Hlavou projektu bude tvůrce Macrossů Shouji Kawamori, režie se ujme Yoshimasa Hiraike (Working!!, Mayoi Neko Overrun!), design postav navrhne Risa Ebata (dělala design k Macross F) a scénář s dramaturgií dostane na starost Mari Okada (Toradora!, Gosick, Hana-Saku Iroha). Animaci bude dělat studio Satelight. Jaký pokrm nám tento „Macross tým“ připraví, to se dozvíme příští rok na jaře. Už teď je ale jasné, že minimálně centrální píseň anime nazpívají přímo slečny z AKB.

UPDATE: Byly ohlášeny další informace k anime Zetman. Režisérem bude Osamu Nabeshima, scénář napíše Atsuhiro Tomioka, design postav vytvoří Hirotoshi Takaya a hudbu Gabriele Roberto. Animovat bude studio TMS Entertainment. Na adrese zetman.jp byly zároveň dnes otevřeny i oficiální stránky projektu.