Školačka Šikimori se představuje


V pátek se na oficiálních stránkách chystané anime adaptace mangy Kawaii dake dža nai Šikimori-san (Šikimori není jenom roztomilá) objevily nové informace. Po delší odmlce jsme se tak dozvěděli, že se bude jednat o televizní sérii, které se fanoušci dočkají příští rok v dubnu. Kromě toho byly zveřejněny ilustrace hlavních postav a produkční štáb.

Manga se zaměřuje na každodenní radosti a strasti vztahu dvou středoškoláků. Zatímco Izumi je nepříliš populární křehký chlapec, kterého neustále provází nějaké nemoci a úrazy, Šikimori působí na první pohled jako dokonalá přítelkyně – roztomilá, zábavná a milá. Nicméně za určitých okolností dává najevo i svou temnou stránku. Autor předlohy, Maki Keigo, první díl mangy zveřejnil na svém Twitteru. Díky velké popularitě zde vydal i několik dalších dílů, a nakonec jej pod svá křídla vzalo vydavatelství Kodansha se svým časopisem Magazine Pocket, ve kterém manga vychází od roku 2019.

Itó Rjóta se ujme role hlavního režiséra, bude se tak jednat o jeho druhé anime, ve kterém zastane tuto pozici. Jeho režisérský debut bude k vidění již brzy v anime Senpai ga uzai kóhai no hanaši. Ve stejném anime bude jako scenáristka figurovat Narita Jošimi, která se ve shodné roli objeví i zde. Za návrhem postav, jež si můžete prohlédnout níže, stojí Kikuči Ai. Práce na sérii probíhají ve studiu Doga Kobo.

zdroje:   Crunchyroll,  ANN