Nové divadelní anime už letos

I když se mnoho anime zabývá snahou hlavních hrdinů/hrdinek stát se idoly nebo zpěváky, klasické herectví se až tak často neobjevuje. Zajímavým kouskem by tak mohlo být zpracování mangy Kageki šódžo!! odehrávající se na umělecké škole.

Stejně jako v Takarazuka Revue*, i na střední umělecké škole Kóka Kageki hrají studentky v muzikálech všechny role, ať už ženské, nebo mužské. Znuděná Ai Narada je bývalá idolka a hraje ženské role, zatímco její spolubydlící, Sarasa Watanabe, zastupující v muzikálech mužské obsazení, je živá dívka z vesnice. Ve škole, na jevišti a ani v jejich osobním životě neexistují výzvy, kterým by se tyto mladé ženy nepostavily s vášní a nadšením.

*Takarazuka Revue je japonská čistě ženská hudební divadelní společnost se sídlem v Takarazuka.

Původní předlohová manga byla publikována v letech 2012–⁠2014 v magazínu Jump Kai pod názvem Kageki šódžo! (s jedním vykřičníkem), ale přestala vycházet s koncem časopisu v roce 2014. Pokračování začalo vycházet v roce 2015 v magazínu Melody pod názvem Kageki šódžo!! (s dvěma vykřičníky) a celkový desátý svazek vyšel loni 5. listopadu. Vydavatelství Seven Seas zároveň 24. listopadu vydalo původní mangu v anglickém překladu. Manga byla dokonce nominována v loňském 44. ročníku cen Kodansha v kategorii šódžo, ale nezvítězila.

zdroj:   ANN