Nová sezóna Date a Live a poslední light novela

V pondělí byla oficiálně oznámena příprava čtvrté série anime Date a Live. To je prozatím bohužel jediná informace, která byla zveřejněna a není tedy jasné, kdy se nové řady dočkáme. Vzhledem k předchozím sériím se ale dá opět očekávat délka okolo dvanácti dílů a stejné obsazení seijú.

Jen zrekapitulujme, že prozatím byly vyprodukovány tři řady anime, vysílané v letech 2013 (12 dílů), 2014 (10), 2019 (12), dvě OVA (2013 a 2014) a jeden celovečerní film (2015). Kromě toho bylo loni v září oznámeno nové volně navazující (spin-off) anime Date a Bullet.

Další zprávou je vydání poslední light novely z této franšízy, resp. hlavní řady novel. Dvacátý druhý díl by se měl na pultech obchodů objevit 19. března. Autor Tačibana Kóši první novelu vydal v březnu 2011 a momentálně je v tisku celosvětově přes šest milionů knih. Zmíněný spin-off Date a Bullet začal vycházet v roce 2017 a momentálně čítá pět svazků. Kromě toho zatím vyšlo devět dílů light novel povídek a celkem tak máme v rámci franšízy k dispozici úctyhodných 36 dílů.

Kromě toho je na trhu několik mang a počítačových/video her. Nejnovější Date a Live Ren Dystopia by se měla v prodeji objevit během letošního roku.

zdroje:   ANN,  ANN,  ANN