Buňky, Violet, idoly a návrat hororu

V dnešní dávce novinek máme na úvod dobrou zprávu pro fanoušky série Hataraku saibó, a to dokonce dvojnásobnou. Jak už bylo oznámeno dříve (je to téměř na den přesně před rokem), dočkáme se pokračování ve formě druhé série. Nyní byla zveřejněna první upoutávka a datum premiéry bylo stanoveno na leden 2021.

https://youtu.be/1FkCK6QKT24

Dále se Hataraku Saibó objeví v celovečerním filmu. Ten bude pokrývat děj pátého dílu mangy a premiéru v kinech by měl mít 9. září letošního roku. I k němu byla uveřejněna krátká upoutávka. Uvádíme ještě plný název tohoto titulu, který patří k „delším“: Tokubecu džóei-ban „Hataraku saibó“ Saikjó no teki, futatabi. Karada no naka wa „čó“ ósawagi! (V překladu: Speciální vydání „Pracujících buněk“: Návrat nejsilnějšího nepřítele. Velké pozdvižení uvnitř tělesných útrob!)

https://youtu.be/SMkMuLfoh7M

Druhá ukázka je z filmu z produkce studia Kyoto animation Gekidžóban Violet Evergarden. Jeho premiéra byla původně plánovaná na 10. ledna, ale vzhledem k tragickým událostem ve studiu byl o více než tři měsíce odložen na 24. dubna. Můžeme se také těšit na zpěvačku TRUE, která nahrála i opening k první sérii anime.

https://youtu.be/r34pNbRO8Y4

Dále se podíváme na multimediální projekt Lapis Re:LiGHTs Kono sekai no idol wa mahó ga cukaeru (v překladu: V tomto světě idoly dokážou používat magii), resp. jeho anime část. Jak jsme již psali, měli bychom se ho dočkat letos, a i nyní bylo toto datum potvrzeno. Byl zveřejněn i seznam seijú, který čítá úctyhodných 25 jmen. Z dalších částí projektu už 5. února vyšlo první hudební album a uvidíme co bude následovat.

Na závěr tu máme návrat skoro už klasického kousku Higuraši no naku koro ni. Nová anime série se do vysílání dostane už letos v červenci. Bude zajímavé sledovat, jestli se bude jednat o částečné přepracování (v ukázkách se objevují reanimované scény z již odvysílaných sérií) nebo zbrusu nové pokračování. I když první série je již 14 let stará, dočkáme se zde návratu seijú všech hlavních hrdinů, konkrétně pak Keiičiho, Reny, Mion, Satoko a Riky. I tentokrát hudbu k nové řadě složí velmi zkušený Kawai Kendži. Prozatím nebyl oznámen počet epizod v nové sérii, ale nejspíše bychom se mohli dočkat dvousezóny, tzn. okolo 24–26 dílů.

zdroje:   ANN,  ANN,  ANN