Nakitai wataši wa neko wo kaburu od Okady Mari

Originální anime série či filmy (tzn. bez předlohy) mívají značně proměnlivou úroveň a především nikdo neví, co od nich čekat. Dnešní kousek Nakitai wataši wa neko wo kaburu (v překladu Chce se mi brečet, tak předstírám, že jsem kočka) od studia Colorido (např. film Penguin Highway) by ale mohl patřit k nadprůměru. Jeho premiéra v kinech je naplánovaná na 5. června letošního roku.

Základem filmu je scénář, který napsala Okada Mari. Okada je mimo jiné autorkou scénářů k anime Ano hi mita hana no namae wo bokutači wa mada širanai, Araburu kisecu no otome-domo jo z loňského léta a také filmu Sajonara no asa ni jakusoku no hana wo kazaró, který i režírovala. V hlavních rolích nového filmu se představí sejiú Šida Mirai (např. Shield Melissa z třetí sezóny Boku no Hero Academia) a Hanae Nacuki (např. Kamado Tandžiró z Kimecu no jaiba). Režii dostal na starost zkušený Sató Džuniči, který má na kontě například anime Aria The Animation nebo Bišódžo senši Sailor Moon.

A o co by ve filmu mělo jít?
Hlavní hrdinka Sasaki „Muge“ Mijo (Muge zde znamená „nekonečně záhadná“) je doma i ve škole veselá a aktivní dívka. Zároveň tajně miluje svého spolužáka Hinodu Kentu a opakovaně se snaží získat jeho pozornost. Ten si jí ale k její smůle nevšímá. Jednoho dne Muge objeví kouzelnou masku, která jí dává možnost měnit se v kočku (Taró) a ve zvířecí podobě se s Kentou sbližuje. S postupem času se ale začíná stírat hranice mezi jejími podobami a hrozí, že jednoho dne se už nebude schopná proměnit zpátky v člověka.

zdroj:   ANN