Nami jo kiite kure příští jaro

V úterý 8. října došlo k oficiálnímu oznámení animované adaptace mangy zvané Nami jo kiite kure. Spuštěné webové stránky projektu hned nabídly informace o formátu, premiéře, tvůrčím týmu, hlasovém obsazení a k tomu vedle propagačního obrázku přidaly rovnou i první upoutávku, kterou naleznete na konci článku. Adaptace bude mít podobu televizního seriálu, jehož premiéru můžeme očekávat v dubnu příštího roku. Animační produkce byla svěřena do rukou studia Sunrise. Samura Hiroaki, autor předlohy, na oznámení reagoval zveřejněním oslavné ilustrace. Samurova manga vychází od července roku 2014 v měsíčníku Afternoon, který publikuje nakladatelství Kodansha. V současné době čítá šest svazků.

Režie se ujal Minamikawa Tacuma, mezi jehož projekty patří například film FAIRY TAIL -DRAGON CRY-. Hlavním scénáristou se stal Jonemura Šódži, který pracoval na seriálech Guin Saga a Smile Precure!. Jokota Takumi nakreslil návrhy postav; stejnou pozici zastával i v případě Micuboši Colors. Vedoucím výpravy se stal Sakagami Hirofumi ze studia Totonjan; v jeho životopise najdeme mimo jiné Grancrest senki a COP CRAFT. Barevnou paletu vytvořil Nodži Hironori, jenž se podílel na Sidonia no kiši a Kišuku gakkó no Juliet. Koike Majuko byla jmenována vedoucí kompozitu, jako tomu bylo i u filmu Kimi no suizó o tabetai. Střih má na svědomí Kimura Jošiaki.

Hudební doprovod dostal na starosti skladatel, kytarista a zpěvák Iwasaki Motojoši. Režii zvuku má v rukou Takahaši Cujoši. V hlavní roli se představí Sugijama Riho. Doprovázet ji budou Fudži Šinšú, Iwami Manaka, Jamadži Kazuhiro, Óhara Sajaka, Išikawa Kaito, Jano Masaaki, Noto Mamiko, Šimada Bin a Namikawa Daisuke.

Koda Minare se právě nepříjemně rozešla se svým přítelem a srdce si rozhodne vylít jak jinak než v baru a to člověku, kterého zná ani ne hodinu. Ještě než se Minare stačí na druhý den pořádně vzpamatovat, uslyší při práci v restauraci z rádia svůj hlas sypající popel na hlavu svého bývajícího přítele. Muž, který si včera v baru Minare vyslechl a tajně diskuzi nahrál, byl totiž Mató Kanecugu, vedoucí místní rozhlasové stanice. Děvče se s hrůzou vydává do budovy rádia, kde vysílání učiní přítrž, nicméně Kanecugu na ni vybafne s výzvou: „Když jsi nám zastavila program, budeš ho muset něčím nahradit.“ Minare se tedy ujímá mikrofonu a odhaluje svůj skrytý talent, čímž začíná komediálně ulítlý ale i jímavý příběh.