Nové adaptace Mugen no džúnin se dočkáme již letos

Ve čtvrtek 8. srpna došlo ke spuštění oficiálních stránek nadcházející animované adaptace mangy Mugen no džúnin. Web poskytl první konkrétní informace o projektu, který byl původně oznámen letos v květnu. Adaptace ponese název Mugen no džúnin -IMMORTAL- a její premiéry se dočkáme ještě letos na podzim; konkrétně v říjnu, kdy začne být exkluzivně distribuována skrze službu Amazon Prime Video. Vedle tvůrčího týmu a obsazení hlavních rolí byla zveřejněna i první upoutávka, na niž se můžete podívat na konci článku, a rovněž i propagační obrázek, který vidíte vlevo. Animační produkci má na starosti studio LIDEN FILMS.

Režie byla svěřena Hamasakimu Hirošimu, jehož můžeme znát jako vedoucího projektů Texhnolyze a Šigurui. Hlavním scénáristou se stal Fukami Makoto, který se objevil na projektech Berserk a Mahó šódžo tokušusen Asuka. Ogiso Šingo nakreslil návrhy postav. Ogiso proslul především jako animátor a animační režisér na mnoha epizodách seriálu BLEACH; jako návrhář postav se podílel na Arslan senki. Kudó Tadaši ze studia Pinewood se stal vedoucím výpravy, kterou měl na starosti i v případě projektů GARO -DIVINE FLAME- a již zmíněného Arslan senki. Barevnou paletu vytvořila Šinohara Aiko, zatímco vedoucím kameramanem se stal Masumoto Jukihiro; oba pracovali na Killing Bites. Režie CG složky byla svěřena do rukou Ičikawy Kódžiho, jednoho z vedoucích animátorů filmu Rakuen cuihó. Vedoucí střihu se stala Hasegawa Mai.

Hudební doprovod skládá Išibaši Eiko, která vedle vlastní sólové tvorby složila například soundtrack k seriálu Attamaru Utopia. O režii zvuku se postará Šimizu Jódži a zvukové efekty vytvoří Mutó Akiko. V hlavních rolích se jako samurai Mandži představí Cuda Kendžiró a jako po pomstě dychtící dívka Asano Rin zase Sakura Ajane.

Předloha, za níž stojí kreslíř Samura Hiroaki, čítá třicet svazků, přičemž ten poslední uzavírající celý příběh vyšel v prosinci roku 2012. V roce 2008 se příběh dočkal třináctiepizodní animované adaptace, kterou režijně vedl Mašimo Kóiči. Manga vypráví o nesmrtelném šermíři Mandžim toužícím zbavit se svého prokletí. Tomu se do cesty připlete děvče jménem Asano Rin, jejíž rodina byla zavražděna Anocuem Kagehisou a jeho lidmi. Po pomstě lačnící dívka si nesmrtelného najme za svého ochránce a vydává se na stezku potřísněnou krví.