Je libo „silonkový“ polštářek?

Nejrůznější polštářky, opěrky, podložky a další „měkké předměty“ ve tvaru ženského (nebo i mužského) poprsí patří do kategorie populárního anime zboží a určitě je možné říct, že jsou jeho nedílnou součástí. Mnohem méně často se ovšem vyskytují předměty spojené se punčochami neboli v Česku silonkami.

O to originálnější je tak polštářek, který je nyní možné předobjednat na Tokyo Otaku Mode. Relativně malý, oválný s rozměry přibližně 30 × 20 × 12 centimetrů má ze dvou stran potah z nylonu, ze kterého se vyrábí již zmíněné punčochy. Protože se ale jedná o polštářek k anime sérii Miru Tights, má nylon na jedné straně tloušťku 110 denier (jednotka), kterou si oblíbila Moegi Homi, a na druhé straně pak tloušťku 20 denier, kterou preferuje Okuzumi Juiko. Kromě toho zákazníci v balení najdou také unikátní ilustrace dvou zmíněných dívek.

Cena tohoto kousku je 43,69 amerických dolarů (přibližně 1000 korun) bez poštovného, což jej řadí spíše do kategorie levnějších anime suvenýrů. Na druhou stranu vyvstává kacířská otázka, jestli není levnější a jednodušší si za pár desítek korun koupit dvoje dámské punčocháče a „obléknout“ do nich polštářek, který má doma téměř každý z nás.

Pokud se ptáte, proč je k dispozici pouze varianta s 20, resp. 110 denierovým povrchem, když se v anime objevují celkem čtyři dívky, odpověď na tuto otázku bohužel neznáme. Možná byla úmyslně zvolena nejtenčí a nejsilnější varianta punčoch anebo se v případě úspěchu na pultech objeví i polštářek s punčochami Aikawy Ren (60 denier) a Nakabeni Jui (30 denier).