Druhá deska od Jorušiky

Japonská rocková kapela Jorušika chystá již na středu 28. srpna vydání své druhé desky nazvané Elma. Nové dílo přirozeně navazuje na to první s názvem Dakara boku wa ongaku wo jameta vydané letos v dubnu. Obě desky dohromady fungují jako konceptuální dvojalbum s jednotným příběhem, který napsal n-buna, skladatel, textař i kytarista kapely. První deska (v překladu Proto jsem sekl s hudbou) představovala dopis bezejmenného mladíka „Elmě“. Druhá deska nám naopak nabídne pohled ze strany Elmy, kterak se vydává na cestu po stopách mladíka z předchozího příběhu. Dohromady pak alba vytvoří celistvý příběh.

CD ve své základní podobě vyjde zájemce na 3000 jenů (bez daně). Disk, stejně jako první deska, nabídne čtrnáct písní, přičemž dvě z nich již vyšly jako singly, první v červnu a druhý začátkem srpna. K dostání však bude i limitovaná edice za 4500 jenů, která kromě CD nabídne i fotografie, které Elma pořídila na své cestě po stopách mladíka z první desky, a vedle nich i Elmin deník, který bude obsahovat poznámky a myšlenky z cesty, texty skladeb a další záznamy dotvářející obraz příběhu i jeho světa.

Jorušiku v základu tvoří n-buna a suis. Prvního jmenovaného můžeme znát i ze sólové dráhy a rovněž jako jednoho ze skladatelů pro Sangacu no Pantasia. n-buna a suis spolupracovali ještě před založením Jorušiky v dubnu roku 2017. Od té doby v kapele stihli vedle již zmíněných singlů a desek vydat dvě minialba. Na zveřejněné videoklipy k písním z desky i na upoutávku k desce jako takové se můžete podívat níže.