Kamiarizuki no kodomo spustilo crowdfundingovou kampaň

Společnost Cretica Universal v pondělí spustila druhou část crowdfundingové kampaně pro svůj originální film Kamiarizuki no kodomo. Cílem kampaně, která poběží 48 dní, je vybrat 1,6 milionu jenů (přibližně 335 tisíc korun) na podporu produkce. Anime projekt byl oznámen současně se spuštěním první části kampaně letos v březnu. Společnost by byla ráda, kdyby film stihl premiéru ještě v roce 2020.

Příběh se zaměřuje na dívku jménem Kanna, která ráda běhá. Avšak po smrti matky ji běhání přestane těšit a osud ji přivede do města Izumo v prefektuře Šimane. Zde se do popředí dostává izumská svatyně a pojetí legendy Kamiari v tomto regionu. Podle starého japonského kalendáře je říjen nazýván Kannazuki (v překladu Měsíc bez božstev), nicméně v kraji Izumo se nazývá Kamiarizuki (v překladu Měsíc božstev) podle legendy, která praví, že se právě v říjnu v izumské svatyni scházejí bohové.

Šinohe Tošinari je společně s animátorkou Širai Takanou podepsán pod námětem. On, Mišima Teppei a Suwa Mičihiko (filmy Detektiva Conana) jsou producenti projektu a zodpovědní jsou i za jeho plánování. Scénář napíšou Takita Tecuró a Mijake Rjúta. Animačním producentem filmu se stal Satomi Tecuró. Sakamoto Kazuja (Kanodžo to kanodžo no neko: Everything Flows) se na projektu podílí jako realizační režisér. Již zmíněná Širai Takana se vedle námětu postará i o animační režii. Návrhy postav nakreslila Sagawa Haruka (Itazura madžo to nemuranai mači).

zdroje:   ANN,  crowdfunding