Anime Dr. Stone již za dva dny

V rámci letní sezóny se dočkáme také anime adaptace mangy Dr. Stone od autorů Inagaki Riičiróa a Boičiho. V pondělí 1. 7. bylo exkluzivně v rámci streamu na Youtube zveřejněno úvodních dvanáct minut z prvního dílu, součástí vysílání byl také rozhovor s hlasovými herci obou hlavních postav, Kobajašim Júsukem (Senkú) a Furukawou Makotem (Taidžu). Odkaz na stream přikládáme na konci článku spolu s poslední upoutávkou. Anime zahájí vysílání 5. 7. na stanici Tokyo MX.

Vydavatel VIZ Media příběh představuje takto: Zrovna, když se Taidžu odváží vyznat lásku dívce svého srdce, Juzurize, zasáhne Zemi oslepující záblesk světla a všichni lidé zkamení. Po několika tisících let se Taidžu opět probudí, nicméně svět je plně v moci přírody. Se svým kamarádem Senkúem se ho vydává prozkoumat s cílem obnovit lidskou civilizaci pomocí vědy a zachránit Juzurihu.

Na tvorbě anime se u studia TMS Entertainment jako režisér podílí Iino Šinja (Made in Abyss). Epizodní scénář napsal Kido Júičiró (Ao no Exorcist: Kjóto Fudžóó-hen, 91 Days) a Iwasa Júko (Jowamuši Pedal) má na starost návrh postav. Hudbu skládají Kató Tacuja (WorldEnd), Cucumi Hiroaki (Anima Yell!) a Kanesaka Juki (Kekkai Sensen & Beyond). Úvodní znělku s názvem Good Morning World! nahrála skupina Burnout Syndromes a závěrečná LIFE je dílem Rude-α.

https://youtu.be/AldQf2p2m3k