Ochutnejte „Zakázané menu“ v restauraci inspirované Tokijským ghúlem

Restaurace v tokijské čtvrti Ginza dovolí návštěvníkům popustit uzdy své fantazie a užít si menu tematicky laděné do univerza Tokijského ghúla. Tato „Ghúlská restaurace“ bude otevřena pouze na jeden měsíc v rámci propagace hraného filmu Tokyo Ghoul, který se začne vysílat 19. července. Návštěvníci se během svého pobytu v restauraci mohou těšit na luxusní hororové prostředí dotvářené krví a 40 000 rudými růžemi. Speciálně pro restauraci byla reprodukována i vana plná růží, která se objevila ve filmu.

Menu připravil šéfkuchař Jamamoto Hideo, který působí v moderní francouzské restauraci Air. Jeho nabídka inspirovaná Tokijským ghúlem zahrnuje například jednohubky, ze kterých se při konzumaci začne kouřit. Kompletní menu zahrnuje následující: aperitiv s liči a růží, pusinku s krví kožnatky čínské a rajčetem, tři varianty foie gras, carpaccio z koňského masa, telecí brzlík s omáčkou meunière, pečené srnčí maso, pečené challanské kachny a nakonec dezert nazvaný Svět smrti: Červené ovoce a růže.

Víno bude navíc servírováno jak v klasických, tak ve speciálních sklenicích „na pití krve“. Ani obsluha nebude v takovém podniku obyčejná. Těšit se můžete na zastrašující, avšak elegantní masky (náhled v galerii). Restaurace bude otevřena od 5. července do 4. srpna a celé osmichodové menu vyjde na přibližně 2 000 korun (10 000 jenů).

zdroj:   ANN