Animovaná adaptace Fragtime

Dvousvazková manga Fragtime z roku 2013, za níž stojí kreslířka Sato, se dočká animované adaptace. Ta bude mít podobu OVA epizody, která se však s příchodem letošního listopadu dočká omezeného uvedení do kin. Kromě premiéry, která bude v budoucnu ještě upřesněna, byla odhalena první upoutávka, propagační obrázek a základ tvůrčího týmu. Projekt je prezentován jako „nové dílo od tvůrců Asagao to Kase-san.“, které bylo rovněž OVA uvedené do kin. Fragtime bude distribuovat společnost Pony Canyon.

Moritani Misuzu si na vztahy s lidmi příliš nepotrpí, proto se věčně drží stranou a raději je sama. Naše středoškolačka však vládne zvláštní mocí – je schopna každý den na tři minuty zastavit čas. Jednoho dne v zastaveném čase Misuzu nahlédne pod sukni své spolužačce a třídní krásce, Murakami Haruce, přičemž zjistí, že právě Haruka se jako jediná dokáže pohybovat i v zastaveném čase. Ve strachu, že by se o její moci mohli dozvědět ostatní, Misuzu Haruce společně s omluvou nabídne, že výměnou za mlčení si od ní může požádat, o co bude chtít.

Sató Takuja se ujal režie i scénáře, což jsou práce, které zastal i na již zmíněném Asagao to Kase-san. OVA. Mimoto režíroval například seriál Ičigo Marshmallow. Návrhy postav nakreslila animátorka Sudó Tomoko, jež spolupracovala na Fate/Apocrypha jako pomocná návrhářka postav. Nišimoto Seidži nakreslil návrhy rekvizit. O návrhy výpravy se společně postarali Honda Takaši, Sató Masahiro a Kimura Hidefumi. Honda Takaši se rovněž stal vedoucím výpravy, kterým byl i v případě projektu Hinako Note. Iwaida Jó vybíral barevnou paletu. Gotó Masahiro vede střih. Kompozit má na starosti Kučiba Takeši. Hudební doprovod složila rionos, další navrátilec z Kase-san OVA. Animační práce probíhají pod střechou společnosti Tear-Studio.