Lord El-Melloi II, jeho učeň a magické záhady

Další Fate na obzoru? Ano i ne. Nové anime s názvem Lord El-Melloi II-sei no džikenbo: Rail Zeppelin Grace Note je další z řady spin-offů populární značky Fate společnosti Type-Moon. Tentokrát půjde o spin-off seriálu Fate/Zero, který vzniká pod taktovkou studia Troyca a který bude mít podle nejnovějších informací premiéru za necelé dva měsíce (6. července) nejen v japonských televizích, ale i na Crunchyrollu. Stejné studio uvedlo i prequel k tomuto titulu, jenž byl vysílán na konci loňského roku jako součást promo akce značky Fate. Během ní byl vysílán například i první díl celovečerního filmu Gekidžóban Fate/Stay Night: Heaven’s Feel.

Děj anime bude rozdělený na dvě pomyslené části. První část se věnuje originálnímu příběhu, zatímco druhá část zadaptuje novelu Lord El-Melloi II-sei no džikenbo, tedy přesněji její části příběhu s názvem Rail Zeppelin.

Jak již název titulu napovídá, hlavní postavou příběhu je přeživší účastník čtvrté války o svatý grál Lord El-Melloi II, který je „dospělou verzí“ Wavera Velveta (Fate/Zero), nástupce Kaynetha El-Melloie Archibalda (Fate/Zero) a zároveň učitel patnáctileté Gray. Ta v obličeji nápadně připomíná známou Saber. Příběh se odehrává v anglickém sídle Magické asociace známém jako Clock Tower, v němž Lord El-Melloi II a Gray řeší nejrůznější záhady, které jsou s Magickou asociací spojeny.

Pro zajímavost: před dvěma týdny se hráči japonské verze mobilní hry Fate/Grand Order mohli zapojit do velice podařeného eventu, jenž vycházel z námětu a postav tohoto nového anime.