Jak těžkou činku uzvedneš?

I tak by se dal přeložit název nového kulturistického anime s názvem Dumbbell Nan Kilo Moteru?, o kterém jsme vás informovali letos v lednu. Oficiální webové stránky anime v pondělí 20. května zveřejnily nejen přesné datum premiéry seriálu, 3. července, ale i nový plakát, informace o hlasových hercích a úvodní skladbě. Anime je adaptací stejnojmenné mangy, již mají na svědomí relativně noví mangakové Sandrovich Jabako (příběh) a MAAM (kresba).

Hlavními hrdinkami jsou Sakura Hibiki (Fairouz Ai – její debut), která miluje jídlo a jedení, a Sórjúin Akemi (Amamija Sora – Aqua z KonoSuby), předsedkyně studentské rady, která má fetiš na svaly. Děj se začíná odvíjet v momentu, kdy se Hibiki rozhodne zhubnout a poprvé se dostane do posilovny. Dalšími ženskými postavami jsou Hibikina nejlepší kamarádka Uehara Ajaka (Išigami Šizuka – Mito Ikumi z Šokugeki no Sóma), Gina Void (Tójama Nao – Čitoge z Nisekoi) výměnná studentka z Ruska a nakonec 29letá svobodná učitelka dějepisu Tačibana Satomi (Jui Horie – Felix z Re:Zero). Kromě děvčat se v anime objeví i mladý usměvavý osobní trenér Naruzó Mačio (Išikawa Kaito – Iida z Boku no Hero Academia), jenž dává velmi rád na obdiv své svaly, u čehož (jak už to tak v anime bývá zvykem) trhá svoji oblíbenou teplákovku.

Úvodní skladbu k anime s názvem „Onegai Muscle“ si spolu zazpívají Hibiki a Mačio respektive jejich hlasoví herci Fairouz Ai a Išikawa Kaito. Koncovou skladbu s názvem „Macho A Name?“ bude zpívat Išikawa sám.