Dočkáme se mahó šónen anime?

Počátek žánru mahó šódžo se datuje do roku 1953, kdy začala vycházet manga Ribbon no kiši slavného mangaky Osamua Tezuky, která je považována za první svého druhu. Co na to ale magičtí chlapci (mahó šónen)? Některá anime se profilovala jako parodie na mahó šódžo žánr (např. Binan kókó čikjú bóeibu LOVE! nebo Mahó šódžo ore), ale teprve nejnovější crowdfundingový projekt, který byl minulou středu spuštěn na Kickstarteru, má za cíl tvorbu prvního ryze mahó šónen filmu.

Za tímto projektem, který potřebuje do konce dubna vybrat alespoň 4 milióny jenů (zhruba 850 tisíc korun), stojí anime producent Šódži Murahama. Cílem je vytvořit plnohodnotný protějšek k anime a manga sériím o magických dívkách a v tomto případě by se navíc mělo jednat o muzikálové provedení. Jako režisér by se mohl představit Kikuči Kacuja (Óšicu kjóši heine), scénář by sepsala Jokote Mičiko (Širobako) a animaci by vedla Okujama Suzuna (Óšicu kjóši heine). Prozatím je ale na účtu kampaně ani ne šestina cílové částky a budeme si tedy muset počkat minimálně do konce dubna, jestli alespoň první krok k cestě za mahó šónen anime bude úspěšný.

A jaký by měl být děj pilotního filmu? Na stránkách projektu se můžeme dočíst: Ti s rudýma očima jsou v tomto světě nenáviděni. Hlavní hrdina kvůli rudým očím ztratil matku a staršího bratra a také veškerou naději. Poté se mu náhle zjevil maskovaný muž a položil mu otázku: „Chceš změnit svět?“ Riel vstupuje do kouzelnické školy, otvírá své srdce maskovanému muži, postupně překonává diskriminaci a spřátelí se se svými spolužáky. Ale oči maskovaného muže planou temným plamenem z jistého důvodu… Tohle je příběh o lásce a odpuštění, opředený písněmi.