První upoutávka na adaptaci populární light novely Infinite Dendrogram

Pokud jste fanoušky VRMMO her a pořád marně čekáte na realistické zpracování tohoto žánru v anime, mohl by vás Infinite Dendrogram zaujmout. Podle ohlasů na light novelu to totiž vypadá, že tento kousek „zpracovává VRMMO správně“. Já osobně hry příliš nehraji, ale i tak mi jako čtenáři předlohových novel celý systém světa Dendrogramu připadá velmi zajímavý, svým způsobem realistický a podle reakcí fanoušků tento dojem nemám jenom já. Ostatně třetí místo v loňském žebříčku Kono Light Novel ga Sugoi! asi nezískal jen tak náhodou.

Je samozřejmě otázkou, jak se tvůrcům anime tento VRMMO svět povede převést do seriálové podoby. Na druhou stranu některé prvky jsou nezměnitelné, a tak už teď můžeme s jistotou prohlásit, že hlavní hrdina série není absurdně silný až neporazitelný, což bývá problémem poslední doby, zvláště pak u isekai titulů. Místo toho má každá postava v Dendrogramu sadu speciálních schopností, které se postupně rozšiřují a nabízejí hráčům (postavám) jedinečné možnosti. Neexistuje tedy „ideální kombinace vlastností hráče“. Dalším ne zcela běžným prvkem jsou postavy NPC (postava neovládaná hráčem, ale počítačem), které zde vystupují jako plnohodnotné „lidské“ bytosti včetně pocitů a emocí.

Když se podíváme na prozatím zveřejněné informace, byl kromě první ilustrace (obrázek v úvodu článku) oznámen režisér Kobajaši Tomoki (Akame ga Kill!, Utawarerumono) a dále pak seijú v hlavních rolích. Jako Raye Starlinga uslyšíme Saitóa Sómu (Tacumi z Akame ga Kill!), jako Nemesis se představí Óno Júko (Juzu z Konohana Kitan), Hino Satoši bude Rayův bratr Šú Starling (Momonga z Overlorda) a Marii Adler propůjčí hlas Hikasa Jóko (Rias Gremory z High School DxD).

Již zmiňované light novely průběžně vycházejí přeložené do angličtiny v licenci J-Novel Clubu, který nově začal vydávat i mangu. Právě J-Novel Club děj Infinite Dendrogramu popisuje následovně:

V roce 2043 vyšla první celosvětově úspěšná všesmyslová VRMMO hra. Kromě možnosti perfektně simulovat vjemy všech pěti smyslů a dalších neobvyklých funkcí hra slibuje svět neomezených možností. Necelé dva roky poté si nastupující vysokoškolák Reidži Mukudori konečně může dovolit koupit kopii hry a vybavení a začít hrát. S pomocí svého bratra Šúa, který je už zkušeným hráčem, a svým partnerským Embryem se Reidži vydává za dobrodružstvími ve světě Infinite Dendrogramu. Co ho potká a co objeví v herním světě, který je známý svou neuvěřitelnou realističností a nekonečnými možnostmi?