Odžamadžo Doremi oslaví dvacetiny filmem

V sobotu 23. března došlo na AnimeJapan k oznámení nové produkce z frančízy Odžamadžo Doremi. Projektem bude film, jehož premiéry bychom se měli dočkat příští rok. Originální dobrodružství bylo nazváno „Hledání čarodějčina učně“ (Madžo minarai o sagašite). Projekt vzniká k oslavám dvacátého výročí série, která se začala poprvé vysílat 7. února 1999. Na upoutávku se můžete podívat na konci článku. Vedle filmu byla oznámena i série šestadvaceti miniepizod nazvaná Odžamadžo Doremi: Owarai gekidžó. První devadesátivteřinová epizoda byla rovnou zveřejněna na oficiálním YouTube účtu Toei Animation. Druhé epizody se dočkáme 14. dubna a následující díly budou zveřejňovány vždy po dvou týdnech. Začátkem jara příštího roku nás čeká také vydání Odžamadžo Doremi # v BD-boxu.

Tvůrčí tým filmu je pro sérii spojením starých známých i nadějných nováčků. Režie se ujali Sató Džuniči a Kamatani Haruka. První jmenovaný byl spolurežisérem první Odžamadžo Doremi série a vedle ní má na svědomí spoustu dalších šódžo seriálů. Kamatani patří k nejnadějnějším mladým tvůrcům ve studiu Toei Animation; znát ji můžeme například jako epizodní režisérku seriálu Tiger Mask W a pomocnou režisérku Eiga Precure Super Stars!. Scénář napsal Kurijama Midori, další člen původního týmu. Návrhy postav nakreslil Umakoši Jošihiko, opět navrátilec z původního seriálu. Mimo něj se postaral o návrhy postav i k seriálům Mušiši a Casshern Sins. U nového Doremi filmu se ujal i povinností předního režiséra animace. Animační režisérkou se stala Nakamura Šóko, jež se postarala například o režii filmu Dókjúsei. Produkci vede Seki Hiromi, další z těch, co se podíleli na vzniku seriálu. Film vzniká pod střechou Toei Animation.

Holčička Harukaze Doremi má pocit, že se jí nic nedaří, na čemž možná bude něco pravdy, když se zatoulá do zchátralého obchodu vedeného starou čarodějnicí. Děvčeti se nedopatřením podaří z ježibaby udělat bezmocnou kouli zeleného slizu, což může odčinit jenom tak, že k ní vstoupí do učení, sama se stane čarodějkou a najde způsob, jak ježibabu odčarovat. Tento stav věcí moc dlouho nevydrží, když Doremi jednoho dne prohlédnou její kamarádky Fudžiwara Hazuki a Senoo Aiko. Ale ono to nebude tak špatné, jelikož kamarádky se k děvčeti přidají a společně zažijí nejedno magické dobrodružství.

zdroj:   Natalie